Gratis verzending vanaf  75,00 in NL & BE
binnen 2 dagen verzonden!

Hoe maak je je eigen huisaltaar?

Een altaar is een Latjjns woord voor ‘offertafel’. Overal ter wereld vind je in woonhuizen, kantoren en zelfs winkelcentra een ‘heilige’ plek waar voorouders herinnerd worden, ‘great spirit’ woont, of de goden aangebeden worden. In het Westen is het altaar minder aanwezig, maar je ziet dat steeds meer mensen een huisaltaar creëren. Er is steeds meer behoefte aan contact met het ‘grote mysterie’ en we zoeken steeds vaker naar diepte en betekenis in ons leven.

Een huisaltaar is dus een plek in huis waar je dierbare, krachtige, mooie spulletjes verzamelt. Een altaar kan hierdoor een krachtige en heldere energie in  jou wakker maken.

Een huisaltaar kan een magische plek worden waar je:

 • overleden dierbare mensen of dieren herdenkt
 • rust vindt
 • je intenties kracht bij kan zetten
 • terugkomt bij jouw kracht en essentie
 • gevoelens meer de ruimte kan geven
 • manifestaties teweeg kan brengen

Hoe maak je jouw magische altaar:

 1. er zijn geen regels, volg vooral jouw intuïtie bij het maken van een altaar. Hecht je toch waarde aan wat ideeën, lees dan verder!
 2. zoek een fijn plekje in huis, denk aan een kastje, een plankje, een tafeltje. Alles is goed, als de plek voor jou maar fijn voelt!
 3. verzamel spulletjes die voor jou belangrijk zijn, denk aan bijvoorbeeld beeldjes, kaarsjes, veertjes, steentjes, foto’s, etc
 4. je zou de 4 elementen (aarde, lucht, vuur, water) op een symbolische manier terug kunnen laten komen in je altaar, maar weet….dit is absoluut geen must!

Voorbeelden:

bloemen (aarde), kristallen (aarde), palo santo hout (aarde en lucht), salie (aarde en lucht), etherische olie (lucht), vaasje met bloem (water en aarde), kaarsjes (vuur).

 1. zoek je altaartje bewust op! Aangezien jij op deze plek heel veel dierbare en krachtige spullen bijeen hebt gebracht, zal je merken dat je behoefte hebt om hier wat vaker stil te staan, een kaarsje aan te steken of om er gewoonweg je ogen uit te staren omdat je het zoooo mooi en fijn vindt.
 2. je kan je altaar op ieder moment veranderen als je dat wilt, op deze manier hou je de kracht van het altaar levend. Door af en toe even je altaartje af te stoffen en/of te smudgen, houd je de energie van je altaar extra krachtig.
 3. ontdek op deze manier dat deze plek helend kan werken, diepere inzichten kan geven. Het is een plek waar jouw diepe verlangens zich misschien weer meer gaan openbaren!

Geniet vooral ook van het hele creatieproces, je altaar hoeft niet in 10 minuten af te zijn J! En mocht je klaar zijn met het creëren van jouw ‘heilige plek’ dan vinden wij het heel erg leuk als je dit met ons deelt in je stories. Wij zullen jouw altaar delen met onze volgers, zodat andere mensen geïnspireerd raken en misschien zelf ook een altaar gaan maken.

In liefde,

Imke en Floortje

The Spirit Junkies

Schrijf je hier in en ontvang een kortingscode van 10%

Wij houden je op de hoogte van onze leukste SALES, nieuwe producten en andere magische en inspirerende events of workshops.

Je naam(Vereist)
JE WINKELMANDJE
 • No products in the cart.