Gratis verzending vanaf  75,00 in NL & BE
binnen 2 dagen verzonden!

Wat kan je allemaal met kristal?

Soms is het fijn om iets meer te weten over kristal voordat je begint met het werken met kristal.Je hebt kristal en edelstenen. Beide zijn gemaakt vanuit materiaal van de aarde maar het kristal is iets helderder. Deze is meer uitgekristalliseerd. Een kristal heeft een geometrische structuur met micro-en macroscopische vlakken. Een edelsteen bestaat uit een solide massa die uit meerdere mineralen bestaat.

Kristallen zijn mineralen die gevormd worden door trillingen gedurende de tijd. Zoals alle materie trillen kristallen met energie. Het is aarde-energie in de puurste vorm. Sommige mensen voelen deze energie of worden op de een of andere manier sterk naar een kristal toegetrokken.

Kristal bezit dus energie en is hierdoor in staat energie van jou te transformeren. Ze kunnen balans aanbrengen en kunnen op deze manier helend werken wanneer je hiervoor open staat. Rondom de volle maan is de energie sterk. De maan onttrekt met haar energie de energetische lagen die om de steen heen zit. De essentie van de steen blijft bestaan en wordt door het licht van de maan opgeladen en kan hierdoor sterker worden.

Hoe kies je jouw kristal uit?

Ga op je intuïtie en buikgevoel af. Probeer ene kristal niet te kiezen vanuit je hoofd. Forceer niet in je zoektocht. Je zal merken dat je vanzelf naar een kristal wordt toegetrokken en soms is het niet te verklaren waarom dit zo werkt. De vorm van de kristal heeft geen invloed op de werking van het kristal zelf. Gepolijste en ruwe kristal zijn er in veel verschillende soorten en maten. Bijvoorbeeld een hartje, engel, bol of lichtje. De werking is hetzelfde, maar de vorm kan symbolisch een extra kracht bijzetten.

Hoe gebruik je jouw kristal?

Je kunt de voorkeur geven aan een methode die goed bij jou past. Er zijn geen regels voor, als je je maar laat leiden door je intuïtie.

Echter een ritueel kan de werking van de kristallen nog sterker en dynamischer maken. Intenties die je geeft hebt, kan je op deze manier nog meer kracht bijzetten.

Kristal en rituelen

Altaar

Een altaar geeft je intenties en verlangens een fysieke vorm. Hier lees je hoe je een altaar kan maken. Je kan bij je altaar een kristal neerleggen en een intentie uitspreken. Pak de kristal af en toe vast en herhaal je intentie. Zie onze altaar box voor inspiratie en magie!

Bad

Maak een warm bad voor jezelf, steek kaarsen aan of breng wat sleep junkie oil aan op je slapen. Leg een paar kristallen in bad die aansluiten bij je intenties. Niet iedere kristal kan tegen water dus check dat even voordat je in bad gaat. Ga rustig liggen en doe een fijne meditatie die aansluit bij je intentie. Op deze manier kom je geheel tot rust en doen de kristallen als vanzelf hun werk.

Crystal Grid

Het leggen van een geometrische vorm van kristallen heeft een meditatieve werking maar kan ook jouw intentie extra kracht bijzetten zodra je tijdens het leggen van deze grid afstemt op je intentie. Jouw creativiteit wakkert aan en laat de energie weer extra stromen. Leg als laatste ‘de meester kristal’ midden in het grid en zet op dat moment jouw intentie extra kracht bij. Hier kan je je eigen crystal grid samenstellen!

Crystal water

Vul een fles met water en leg hier de stenen van de gouden driehoek in. Laat het water een aantal uur staan zodat de energie van de kristal is opgenomen in het water. Tijdens volle maan is de energie krachtig, een mooi moment om jouw water te voorzien van kristal…

Meditatie

Hou tijdens jouw meditatie een kristal vast die je op dat moment aantrekt. De kristal kan jouw bewustzijn tijdens de meditatie versterken en je verbinding met de aarde versterken. Hier kan je, gratis, 2 maanden heel veel meditaties doen!

Fysiek contact

De chakrastenen kan je gebruiken voor extra healing. Kies het chakra punt waar je een blokkade voelt en leg haar op je lichaam.  Ga op je rug liggen en haal ene paar keer diep adem en breng je gedachtes tot rust. Visualiseer hoe de energie door je lichaam heen straalt en doe dit een paar minuten. Sluit dit moment af door je af te stemmen op dankbaarheid en liefde.

Slaap

Kies een rustgevende steen uit, bv amethist en leg deze onder je kussen of op je nachtkastje. Visualiseer de energie van de kristal terwijl je diep in en uitademt…. en voordat je het weet lig je misschien wel in een diepe slaap….

‘Let the crystal magic begin….’

In liefde,

The Spirit Junkies

Schrijf je hier in en ontvang een kortingscode van 10%

Wij houden je op de hoogte van onze leukste SALES, nieuwe producten en andere magische en inspirerende events of workshops.

Je naam(Vereist)
JE WINKELMANDJE
  • No products in the cart.