Gratis verzending vanaf  75,00 in NL & BE
binnen 2 dagen verzonden!

Edelstenen en kristallen reinigen

Edelstenen zijn prachtige stukjes DNA van moeder natuur waarin miljoenen jaren aan energie ligt opgeslagen. Geen wonder dat deze bijzondere stenen fantastische eigenschappen herbergen. Met de juiste edelsteen kan je je creatiever voelen, energieker, meer in balans met jezelf… En net zoals elke edelsteen andere kwaliteiten heeft, dienen niet alle edelstenen op dezelfde manier te worden gereinigd of opgeladen.

Wanneer moet je jouw kristallen en edelstenen reinigen?

Voordat je een edelsteen oplaadt is het belangrijk om hem te ontladen, anders barst je steen letterlijk van de energie. Merk je dat je edelsteen dof wordt of barstjes vertoont? Dan is dit het moment om hem te reinigen en terug op te laden.

Ook je buikgevoel kan aangeven dat het tijd is om je kristallen of edelstenen te reinigen. Voel je dat je kristal of edelsteen minder begint te werken? Dan heeft deze waarschijnlijk al te veel negatieve energie opgenomen. Tijd voor een grondige reinigingsbeurt!

Je edelstenen en kristallen reinigen

De makkelijkste en snelste manier om je stenen te reinigen is met water. Plaats je edelsteen een paar minuten in een waterbadje of spoel deze af onder de kraan. Let wel op: niet alle kristallen kunnen tegen water. Kraanwater bevat namelijk kalk dat zachtere steensoorten kan aantasten. Ook ijzerhoudende en poreuze stenen zijn er niet dol op. Al kan je deze stenen wel heel kort even afspoelen. Kristallen die je zonder problemen wel kan reinigen met lauwwarm water zijn: jade, rozenkwarts, agaat, bergkristal, citrien, tangerine, amethist, rookkwarts en tijgeroog.

Een andere eenvoudige manier om je kristallen te reinigen, is door deze te begraven in aarde. Je kan dit bijvoorbeeld in je tuin doen of in de pot van je kamerplant. Laat je steen minstens 24 uur onder de aarde liggen, dan is hij weer helemaal opgeladen. Verder is ook rook een uitstekende reinigingstechniek. Brand een bosje salie of steek palo santo houtstokjes aan en draai de edelsteen even rond in de rook. Onze smudge set bevat zowel salie als palo santo hout.

Verder kan je je edelsteen ook een nacht in een Abalone schelp met Hematietsplit te leggen. Hematiet is een steen die van zichzelf een reinigende werking heeft en daardoor de energieën van andere kristallen kan absorberen.

Je edelstenen en kristallen opladen

Zijn je edelstenen en kristallen gereinigd? Dan kan je ze opladen en de positieve energie van je stenen terug aanvullen.

Maanlicht is een geweldige manier om je edelstenen op te laden. Leg je edelstenen een nacht neer op een plek in het maanlicht, binnen of buiten, en laat het licht van de maan naar binnen stromen. Dit is een hele zachte en veilige methode om stenen op te laden. Graag wat extra power? Laad je stenen dan op bij volle maan!

Naast de maan is ook de zon een manier om je kristallen op te laden. Zonlicht laat doffe stenen opnieuw stralen. Leg de stenen minstens vier uur in het zonlicht, bij voorkeur in de ochtendzon. Houd zeker in het achterhoofd dat sommige stenen kunnen verkleuren door te veel zonlicht.

Verder kan je je edelstenen ook in een schaaltje leggen met meerdere kleine bergkristallen. Vergeet niet om deze bergkristallen op hun beurt ook regelmatig te reinigen en weer op te laden.

Een goede verzorging van je kristallen en edelstenen zorgt voor een optimale werking. Zo kan jij ten volle genieten van deze waardevolle schatten van moeder natuur!

Schrijf je hier in en ontvang een kortingscode van 10%

Wij houden je op de hoogte van onze leukste SALES, nieuwe producten en andere magische en inspirerende events of workshops.

Je naam(Vereist)
JE WINKELMANDJE
  • No products in the cart.