Gratis verzending vanaf  75,00 in NL & BE
binnen 2 dagen verzonden!

Overgang naar de 5e dimensie

PHOTO 2021 02 16 13 50 15 2Je leest en hoort er de laatste tijd veel over, maar wat is dit nu precies?

De 5e dimensie is in ieder geval iets wat ons brein moeilijk kan begrijpen. Het is niet tastbaar en concreet zichtbaar. Dit maakt dat deze ‘dimensie’ misschien wat vaag en zweverig over kan komen. Hierdoor haken vele mensen af en voelen juist alleen maar meer weerstand bij dit onderwerp en dat is zonde. Want eigenlijk gaat het alleen maar over bewustzijn, zelfregie en liefde. Door je te verdiepen in de verschillende dimensies kan je bewustzijn verhogen.

Frequentie

 Zodra jouw frequentie verhoogd zal je bewustzijn als vanzelf verruimen. Je frequentie verhogen houdt simpelweg in: onprettige (negatieve) gevoelens omzetten naar een positief gevoel. Gevoelens als jaloezie, boosheid, angst of een oordelende houding kunnen omgezet worden naar gevoelens als dankbaarheid, compassie en liefde. Een ‘staat van bewustzijn’ die vraagt om naar binnen te keren. Dit vraagt moed, want je zal tijdens dit proces misschien geconfronteerd worden met je eigen schaduwkanten. Waar je eerder naar de ander wees of de oorzaak van je gevoel of problemen buiten jezelf plaatste, word je nu uitgedaagd om te onderzoeken wat jouw eigen aandeel is in dit gebeuren. Dit is misschien wel het aller moeilijkste, maar tegelijkertijd ook het aller mooiste wat je kunt doen. Toegeven en het  accepteren dat bepaalde gedragingen van jou voortkomen uit angst kunnen een enorme verandering (transformatie) teweeg brengen in jouw leven. Een positieve verandering wel te verstaan….

Dit vraagt een kwetsbare houding, een nederige houding waarin je je masker mag laten zakken zodat je ware gezicht zichtbaar mag worden, jouw ziel. De plek waar oneindige kracht verborgen ligt.

1e tot en met 3e dimensie

Laten we beginnen bij de eerste 3e dimensies. De eerste 2 dimensies gaan over waarnemen, oerdriften en aarden. De 3edimensie is een staat van bewustzijn op fysiek en emotioneel niveau. Iemand die met name de eerste 3 dimensies ervaart leert vooral door te doen. Echter, deze staat van bewustzijn komt voornamelijk voort vanuit het brein. Het brein, het denken, heeft voornamelijk de regie in deze staat van bewustzijn. Dit is heel simpel gezegd een bewustzijn waarbij we ons soms (on)bewust laten beïnvloeden door angst. Angst kan op onbewuste manier de regie krijgen over je leven waardoor je bepaalde stappen niet durft te zetten

Impact angst

Angst kan je beïnvloeden in het maken van bepaalde keuzes, waardoor je bepaalde dingen, die je stiekem heel graag zou willen doen, niet doet.

Angst kan je er dus van weerhouden om bepaalde belangrijke stappen te zetten in je leven en dit komt meestal omdat je bepaalde overtuigingen/ervaringen meedraagt die maken dat angst leidend is.

Angst kan boosheid veroorzaken of een starre houding, met eigenlijk als doel om onszelf te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Dit kan zich uiten door te oordelen over andere mensen, controledrang of het innemen van een machtspositie. Dit alles komt voort uit het beschermen van iets waar je bang voor bent.

‘De angst om te lijden erger dan het lijden zelf. Het is opvallend dat geen enkel hart ooit heeft geleden wanneer het op zoek was naar zijn dromen.

(Paulo Coehlo)

4e dimensie

 Dit is een overgangsdimensie waarbij je gewaar wordt van angst en een staat van bewustzijn waarin je je niet meer identificeert met de angst die je wordt ingegeven door je gedachtes. Het is een ‘fase’ waarin je tot de ontdekking komt dat je oude overtuigingen over een aantal zaken slechts overtuigingen zijn maar geen waarheid vormen. Je ziet in deze staat van bewustzijn dat gedachtes en overtuigingen als een sluier je verlangen van je ziel bedekken.

 In deze ‘overgangsfase’ voel je de behoefte te onderzoeken waar angst vandaan komt en welke beschermingsmechanismen jezelf hebt aangeleerd om jezelf te beschermen tegen pijn. Angst voor afwijzing is een voorbeeld waardoor we allerlei mechanismes inzetten om afwijzing te voorkomen. Voorbeelden zijn: iets niet doen zodat je niet hoeft te falen/afgewezen wordt. Jezelf kleiner maken dan je daadwerkelijk bent en hierdoor bepaalde verlangens geen gehoor geeft. Het pleasen van anderen ten koste van jezelf is ook een voorbeeld van een beschermingsmechanisme om het gevoel van afwijzing maar niet te hoeven voelen.

Gewaarwording

Met al deze mechanismes doe je (onbewust) concessies in de liefde omdat je liever op safe speelt zodat de kans minder groot is dat je hart wordt gebroken of  dat je besluit alleen verder door het leven te gaan zodat je de pijn voor afwijzing überhaupt niet meer hoeft te voelen.

In deze fase word je gewaar van je overtuigingen, beschermingsmechanismen en gevoelens.

Je gaat vanuit een groter bewustzijn voelen dat jouw hart al vol zit met zelfliefde

En dat het eigenlijk onmogelijk is om afgewezen te worden in de liefde omdat jij zelf immers over dezelfde bron van liefde beschikt. Je gaat steeds meer inzien dat jij zelf de sleutel hebt om de liefdesstroom weer in beweging te brengen door continu af te stemmen op jouw eigen liefde.  In deze fase word je misschien geconfronteerd met het gegeven dat jij jezelf op een aantal gebieden in jou hebt afgewezen.

De vierde dimensie is een fase waarin je op een diep niveau een transformatie doorgaat. Een fase waarin misschien veel uitdagingen op je pad komen, maar daardoor juist een mooie fase. In deze fase zal je de liefde op een magische wijze opnieuw mogen ontdekken….Deze vorm van liefde is zó puur en vormt dan ook een nieuwe veilige basis van waaruit je als vanzelf dieper ‘durft’ te transformeren…..

5e dimensie

De 5e dimensie is een staat van bewustzijn waarin jouw eigen liefde de regie heeft en zelfs deelt uitmaakt van een groter geheel.

In deze dimensie laat je je niet meer leiden door je brein, maar door het grotere geheel, je onderbewustzijn en liefde. Zie het als een oneindige ruimte waarin energie, in liefde,  met elkaar verbonden is.

De 5e dimensie wordt gezien als een portaal die toegang biedt naar een hogere wereld, waarin liefde centraal staat. Vanuit deze ‘hogere’ wereld’ kan je op een objectievere manier de 3D wereld aanschouwen, zoals het ego van anderen en jouw eigen ego.

Jouw frequentie is in deze dimensie hoog, omdat je bent afgestemd op liefde en niet meer op angst. Jouw positieve en liefdevolle energie resoneert op je omgeving. Een zuivere energie die in staat is om krachtig te manifesteren. Je ervaart veel synchroniciteit in je leven. Zo komen er op het juiste moment bepaalde mensen of situaties op je pad en ben je steeds meer afgestemd op jouw intuïtie en je ‘hogere zelf’ .

Je accepteert dat je brein dit niet kan ‘bevatten’ en je laat je meebewegen door de kracht van de oneindige universele liefde….

A unicorn is born….. 😉

In liefde,

The Spirit Junkies

Schrijf je hier in en ontvang een kortingscode van 10%

Wij houden je op de hoogte van onze leukste SALES, nieuwe producten en andere magische en inspirerende events of workshops.

Je naam(Vereist)
JE WINKELMANDJE
  • No products in the cart.