Gratis verzending vanaf  75,00 in NL & BE
binnen 2 dagen verzonden!

De helende werking van kristallen

Eén van de vragen die wij het meest krijgen is de vraag hoe het kan dat kristal een helende werking heeft.
Sommige mensen geloven in de helende kracht van kristallen, een andere groep zet hier vraagtekens bij.
Maar de échte vraag is: ‘Moet een kristal een wetenschappelijk bewezen helende kracht hebben om zijn werking te kunnen doen? Of werkt een kristal ook al helend, ondanks dat het wetenschappelijk gezien niet is bewezen dat kristal een helende werking heeft J?
Kijk eens naar de impact van een knuffel waar een kind aan gehecht is geraakt. Een kind kan steun, veiligheid en troost ervaren bij een knuffel, ondanks dat er wetenschappelijk niet is bewezen dat een knuffel een helende werking heeft.
Dit is een placebo-effect, waarbij de knuffel een positieve werking heeft op de psychische gesteldheid van een kind.Kristal van oudsher

Als we kijken naar kristal, dan weten we dat kristal al eeuwenlang gebruikt wordt voor extra bescherming en genezing. Een oeroude manier van heling waarbij kristal als ‘geneesmiddel’ werd ingezet om mensen van kwalen te genezen. Daarnaast werd kristal door indianen gebruikt om in contact te komen met de mysterieuze goddelijke wereld.
Kristal en energie
Kristal draagt, volgens kenners, een hoge energie. Deze energie is zo krachtig dat jouw vibratie er door verhoogd wordt. Een zuivere vibratie die in staat zou zijn om energetische blokkades in mensen te helen.
Zo kan het zijn dat kristal je tot diepere inzichten brengt, meer bewustzijn creëert waardoor je in staat bent om bepaalde patronen te doorbreken.
Jouw eigen frequentie kan hierdoor verhoogd worden waardoor gevoelens van angst en onzekerheid omgezet kunnen worden naar meer liefde en vertrouwen.
Verhogen bewustzijn
Kristal kan een middel zijn om het onbewuste in jou om te toveren tot  een  staat van bewuste gewaarwording van jouw gevoelens en emoties.
Deze inzichten kunnen jouw leven in positieve zin veranderen.
Alleen een steentje bij je dragen en vervolgens ‘wachten’ totdat er vanzelf een verandering optreedt, heeft weinig effect. Het vraagt van jou extra toewijding en focus om een daadwerkelijke verandering/transformatie teweeg te brengen.
Hoe gebruik je kristal?
Je kan een kristal onder je kussen leggen, in je broekzak dragen of als sieraad bij je dragen om de werking te gaan ervaren.
Zodra je een heldere intentie voor jezelf hebt gesteld, kan het proces van kristal heling beginnen. De steen herinnert jou in ieder geval aan jouw intentie, dus op die manier doet kristal sowieso al haar werk. Het creëert hierdoor extra focus en die focus op een intentie maakt de kans van heling groter.
Je kan kristal ook in je huis een mooie plek geven. Losse stenen of kristal lichtjes.
De gouden driehoek (rozenkwarts, bergkristal en amethist) is bijvoorbeeld een krachtige combinatie van kristal die bekend staat om het brengen van rust, balans en harmonie in de ruimte.
Kristal bekrachtigt ook bepaalde rituelen, die ingezet kunnen worden om intenties neer te zetten, los te laten of extra verbinding te laten ontstaan met jezelf of met anderen.
Voorbeelden van helende kristallen:
Rozenkwarts: (zelf)liefde
Amethist: rust en balans, een ideale steen voor het bevorderen van je slaap
Maansteen: bevordert je vrouwelijke kracht en brengt je hormonen in balans
Aventurijn: geeft rust en zorgt voor extra bescherming
Fluoriet: zorgt voor focus en daadkracht

Schrijf je hier in en ontvang een kortingscode van 10%

Wij houden je op de hoogte van onze leukste SALES, nieuwe producten en andere magische en inspirerende events of workshops.

Je naam(Vereist)
JE WINKELMANDJE
  • No products in the cart.