Gratis verzending vanaf  75,00 in NL & BE
binnen 2 dagen verzonden!

Channelen: Hello from the other side!

 Myrna el Gharib schreef voor ons een gastblog over Channelen!

‘Channelen’ is een begrip wat je misschien wel eerder hebt gehoord. Veel mediums en paragnosten gebruiken het als middel om contact te maken met ‘de andere zijde’ en belangrijke inzichten te ontvangen over een persoon of situatie. Het lijkt daardoor misschien alsof het alleen is weggelegd voor mensen die al jarenlang ervaring hebben met de spirituele wereld, maar niets is minder waar! Ook wanneer je net je eerste stappen hebt genomen op je spirituele pad is dit een tool die je kunt gebruiken. Ik leg je graag uit hoe je dit doet en wat je hiervoor nodig hebt.

Laten we eerst kijken wat channelen nou precies inhoudt. Voor mij is het niets meer dan het ontvangen van boodschappen van je hogere zelf of van het universum. Je hogere zelf is een stukje van je ziel dat is achtergebleven op de plek waar we vandaan komen en dus niet in je lichaam zit. De andere entiteiten waarmee je contact mee kunt maken zijn de engelen, je gidsen of overleden geliefden. Dit klinkt misschien spannend, maar je hoeft je zeker geen zorgen te maken. Vertrouw erop dat de entiteit waarmee je contact maakt liefdevol en oordeelloos is en hier is om jou te helpen. Voordat je wilt gaan channelen is het belangrijk om te bedenken waarmee je precies contact wilt maken, zodat je je erop af kunt stemmen en het lijntje kunt leggen. Wanneer je dit beeld voor jezelf helder hebt, kunnen we beginnen.

Het stappenplan

  1. Allereerst is het belangrijk om je hoofd leeg te maken. Het kan fijn zijn om wat er in je omgaat van je af te schrijven, eventueel een wandeling in de natuur te maken of je lichaam op een andere manier te bewegen zodat de energie die vastzit los kan komen.
  2. Creëer een rustgevende ruimte voor jezelf. Het kan fijn zijn om wierrook te branden, een kaarsje aan te steken en gebruik te maken van edelstenen. De edelstenen die je helpen het contact met het universum makkelijker te maken zijn seleniet en celestien. Wanneer je je zorgen maakt over mogelijk contact met ongewenste entiteiten, dan kun je de ruimte te reinigen met salie of palo santo en gebruik maken van beschermende edelstenen zoals toermalijn of labradoriet.
  3. Zorg voor een goede gronding. Strijk je benen af van boven naar benden om je lichaam te aarden en te gronden. Ook kun je visualiseren dat er wortels vanuit je stuitje via je benen en voeten de grond ingaan en echt contact maken met de aarde. Dit helpt je om goed bij jezelf te blijven tijdens het channelen.
  4. Zoek een fijne houding op voor jezelf en mediteer op jouw manier. Voor extra hulp kun je aan de engelen vragen of zij jou willen beschermen tijdens het channelen en of zij jou willen helpen de boodschappen van het universum helder en zuiver te ontvangen. Daarnaast kun je visualiseren dat je je bevindt in een gouden koepel en omringd wordt door prachtig helder licht, waarbij alle belemmerende energieën buiten deze koepel worden gehouden. Let er hier alleen op dat je je zelf hiermee beschermt, maar niet afsluit. Wanneer je je afsluit, dan zal het moeilijker worden om de boodschappen helder te ontvangen.
  5. Stem je af op hetgeen waarmee je contact wil maken. Kies of je een boodschap wilt ontvangen van je hogere zelf, je gids, een specifieke engel of een overleden geliefde. Het kan helpen om je voor te stellen dat je een lijntje legt met hetgeen waarmee je contact maakt. Wanneer je nog niet zo goed weet aan wie je de vraag wilt stellen, dan mag je ook aan het universum in het algemeen om inzichten vragen. Je zult automatisch het antwoord ontvangen van het juiste kanaal.
  6. Observeer wat er gebeurt en schrijf de antwoorden die je ontvangt op. Je zult merken dat de antwoorden die je hoort zonder lading zijn. Ze voelen kalm aan en er zit geen oordeel of emotie achter. Het kan ook zijn dat de antwoorden in beelden komen die je met je geestesoog ziet of dat je bepaalde lichamelijke sensaties voelt, waar een boodschap achter zit. Noteer alles wat je ervaart en voelt.
  7. Bedank het universum en grond jezelf opnieuw door je benen af te strijken van boven naar beneden en visualiseer dat je voeten zich verbinden met de aarde.

Er zijn zeker meerdere manieren dan zoals hierboven beschreven om te channelen, maar deze zeven stappen kunnen je een mooie en veilige basis geven. Zeker wanneer je net begint kan het fijn zijn om met hetzelfde ritueel te blijven oefenen, zodat je je er meer vertrouwd mee voelt. Practice makes perfect!

De valkuilen

Nu zal je misschien merken dat je door middel van channelen in een staat van trance terecht kan komen en het onwijs goed voelt om je te verbinden met deze hogere sferen. Een valkuil hierbij kan zijn dat je je aan dit contact en gevoel vastklampt en ervan afhankelijk wordt. Vergeet niet dat je hier op aarde bent om mens te zijn, fouten te maken en ervan te leren. Soms is het ook nodig om even de verkeerde afslag te nemen, zodat we deze ervaringen hebben en een les rijker zijn. Daarnaast is het belangrijk dat we leren om ons te verbinden met onszelf en dat we niet alleen bouwen op inzichten en antwoorden van bovenaf. Dit kan ermee te maken hebben dat we het moeilijk vinden om naar binnen te keren, omdat we dan onze eigen schaduwzijden moeten aankijken. We kunnen de neiging hebben deze te negeren en ervan weg te willen vluchten. De waarheid is dat wanneer we leren onze schaduwzijden te erkennen en met alle liefde echt te omarmen, dat er dan ruimte komt voor heling.

Tot slot

Channelen is een onwijs mooi middel om antwoorden te ontvangen, wanneer we net wat meer inzichten of begeleiding nodig hebben. Iedereen kan het leren en met de juiste basis en bescherming wordt het een hele fijne ervaring. Wanneer je het gebruikt ter ondersteuning van je proces en er niet volledig afhankelijk van wordt, kan het een waardevolle toevoeging zijn aan je eigen inzichten en aan je spirituele ontwikkeling. Vergeet daarnaast niet om lekker mens te zijn en altijd te vertrouwen op je eigen intuïtie. Ik wens je heel veel oefenplezier!

Wil je meer weten over Myrna? Volg haar op insta voor meer inspiratie!

Schrijf je hier in en ontvang een kortingscode van 10%

Wij houden je op de hoogte van onze leukste SALES, nieuwe producten en andere magische en inspirerende events of workshops.

Je naam(Vereist)
JE WINKELMANDJE
  • No products in the cart.