Gratis verzending vanaf  75,00 in NL & BE
binnen 2 dagen verzonden!

Wat zijn nieuwetijdskinderen?

‘Waarom begrijpt niemand mij?

Waarom snap ik sommige dingen niet die mensen doen?

Waarom wil ik graag vaak alleen zijn?  

Waarom verlang ik terug naar toen…?

Waarom voel ik mij soms eenzaam?

Waarom voel ik mij soms zo klein?

Waarom ben ik soms even zo verdrietig?

Toch weet ik diep van binnen dat mijn licht er zó mag zijn…..’

Wat zijn nieuwetijdskinderen?

Nieuwetijdskinderen zijn kinderen en volwassenen die een spirituele gave hebben. Dat maakt ze niet mooier dan mensen die dit minder in zich hebben. Ze staan meer open voor energieën om zich heen en voelen bepaalde dingen sneller aan. Ze hebben een sterke intuïtie waardoor ze mensen sneller kunnen lezen, sneller achter de muurtjes kunnen kijken en soms ook helderziende waarnemingen hebben, aura’s zien of stemmen horen. Ze kunnen emoties van anderen sneller aanvoelen waardoor ze in staat zijn zich snel af te stemmen op de ander. Deze gevoeligheid maakt dat ze zich soms ook sneller zich terug kunnen trekken omdat dit soms onbewust energie kost. Zodra ze leren om te gaan met deze gevoeligheid kunnen ze andere mensen (meestal op latere leeftijd) helpen om door een transformatieproces heen te gaan. Nieuwetijdskinderen kunnen ego stukken ‘helder’ waarnemen en in een breder perspectief plaatsen waardoor ze zichzelf en andere mensen kunnen ondersteunen in het loslaten van oude patronen, gedachtes en overtuigingen.

Een nieuwetijdskind is zich bewust van de nieuwe tijd. Hiermee wordt het waterman tijdperk bedoeld, of ook wel het aquarius tijdperk. Dit tijdperk is niet wetenschappelijk bewezen en daarom wordt deze groep mensen in de ‘volksmond’ ook wel HSP (High Sensitive Person’) genoemd. In de essentie maakt het misschien ook niet zoveel uit welke ‘naam’ we het geven. Het feit blijft in ieder geval dat sommige mensen gevoeliger zijn voor energie, sfeer en stemmingen.

Dit kan enerzijds gezien worden als een ‘last’ en anderzijds kan dit gezien worden als een gave die ingezet kan worden om de wereld een beetje lichter en liefdevoller te maken, oude denkpatronen te transformeren zodat angst plaats mag maken voor liefde.

Een paar kenmerken van nieuwetijdskinderen

 1. Sterke intuïtie
 2. Dromerig
 3. Voorspellende gaves
 4. Creatief
 5. Behoefte aan stilte
 6. Sterke liefde voor de natuur
 7. Overgevoelig
 8. Gevoel van eenzaamheid
 9. Gevoel van onbegrip

Tips

Misschien ben of (her) ken jij een nieuwetijdskind en vind je het soms lastig hiermee om te gaan. Hier zijn een aantal tips hoe je hiermee om kan gaan:

 1. Geef ze creatieve vrijheid
 2. Geeft ze de ruimte om gevoelens er te laten zijn
 3. Toon begrip voor bepaalde gevoelens
 4. Stuur zo min mogelijk aan in de keuzes die ze maken
 5. Laat ze zien er onvoorwaardelijk voor hun te zijn
 6. Behandel ze gelijkwaardig
 7. Geef ze de ruimte om nieuwe dingen uit te proberen
 8. Stimuleer ze om bewust te worden van bepaalde gevoelens
 9. Zorg voor extra gronding, zoek contact met de natuur

En als je het even niet meer weet, door de bomen het bos niet meer kan zien, in de mist staat of even niet meer weet hoe je de ander of je zelf kan begeleiden dan is er 1 geheime sleutel die jou en de ander kan helpen:

Liefde

We hebben veel nieuwe magische setjes met kristal samengesteld. Deze setjes kunnen van waarde zijn voor iedereen die zich (of zijn of haar kind) hierin herkent. Hier kan je deze nieuwe setjes bewonderen.

In liefde,

Floortje en Imke

Schrijf je hier in en ontvang een kortingscode van 10%

Wij houden je op de hoogte van onze leukste SALES, nieuwe producten en andere magische en inspirerende events of workshops.

Je naam(Vereist)
JE WINKELMANDJE
 • No products in the cart.