Gratis verzending vanaf  75,00 in NL & BE
binnen 2 dagen verzonden!

Wat zegt de kleur van de edelsteen?

[vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_column_text]Edelstenen en kristallen komen in verschillende vormen en kleuren. De kleur van edelstenen is niet alleen mooi, maar vertelt je ook wat meer over de eigenschappen van de steen. Benieuwd wat de betekenis van de verschillende kleuren van edelstenen is? We vertellen je er graag meer over!

Waarom heeft een edelsteen een bepaalde kleur?

De kleur van edelstenen wordt bepaald door de elementen en mineralen waaruit de steen is opgebouwd. Daarom hebben sommige edelstenen verschillende kleuren of kleurvlakken.

  • Blauw: aluminium
  • Grijs: chroom, zink of nikkel
  • Wit: kalk of magnesium
  • Doorschijnend: kiezelzuur
  • Blauwgroen en groen: koper
  • Roze tot donkerpaars: mangaan
  • Rood: ijzer

Op basis van de kleur van de edelsteen kan je dus de elementen en mineralen vaststellen. Zo zal een roze steen zoals rozenkwarts bestaan uit veel mangaan.

Welke kleur edelsteen kiezen?

Omdat de kleur afhankelijk is van de elementen en mineralen in een edelsteen, hebben verschillende kleuren edelstenen ook een verschillende werking.

Een rode edelsteen voor energie

Rood geeft moed en ondernemingslust. Het is de kleur van de passie en de kleur van de haat. Heb je van nature een kort lontje? Dan is rood misschien niet direct de juiste edelsteen voor jou. Voel je je vaak moe? Dan geeft een rode edelsteen je energie, kracht en enthousiasme. Zo kan jij voluit achter je doelen aangaan!

Een oranje edelsteen voor spontaniteit

Een goed alternatief voor rood is een oranje edelsteen. Oranje geeft warmte en spontaniteit. Met een oranje edelsteen breng je terug beweging in je leven. Je voelt je creatief, sensueler, je gevoel voor eigenwaarde wordt gesterkt… Heb je het gevoel dat je vastzit in een dagelijkse sleur? Een oranje edelsteen helpt je om terug plezier in dingen te krijgen!

Een gele edelsteen voor zelfvertrouwen

Geel is vrolijk! Het is de kleur van het licht en staat voor een positieve levenshouding en zelfvertrouwen. Maak je je vaak zorgen? Lig je ’s nachts veel te piekeren? Een gele edelsteen zorgt voor een veilig gevoel. Je voelt je gekoesterd en in staat om je eigen koers te bepalen.

Een groene edelsteen voor harmonie

Groen bevindt zich in het midden van het kleurenspectrum van een regenboog. Het is de kleur die past bij het hart. Groene edelstenen werken neutraliserend, harmoniserend en groeibevorderend. Net zoals jonge bloemen en planten die openbloeien in de lente. Alles voelt plots heerlijk vredig!

Een blauwe edelsteen voor inzicht

Een blauwe edelsteen bevordert ontspanning, eerlijkheid en openheid. Het is een zuivere kleur die emoties kan kalmeren. Ben je onrustig of chaotisch? Dan zou je eens een blauwe edelsteen kunnen proberen! Blauw is de kleur van het inzicht en zorgt voor een logische geest.

Een paarse edelsteen voor spiritualiteit

Paars of violet komt tot stand door een combinatie van rood en blauw, van passie en inzicht. Een paarse edelsteen brengt het emotionele en praktische samen. Paars bevordert dan ook medeleven, begrip en inlevingsvermogen. Het is de kleur van geestelijke vrijheid.

Een witte edelsteen voor zuiverheid

Wit draagt alle kleuren in zich. Het is de kleur die zonlicht weerkaatst. Een witte edelsteen ondersteunt de werking van andere stenen en versterkt deze. Het is de kleur van helderheid en zuiverheid. Witte edelstenen hebben een sterke connectie met de maan.

Elke steen en elke mens is uniek. Neem een kijkje in ons aanbod edelstenen voor edelstenen in verschillende kleuren![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Schrijf je hier in en ontvang een kortingscode van 10%

Wij houden je op de hoogte van onze leukste SALES, nieuwe producten en andere magische en inspirerende events of workshops.

Je naam(Vereist)
JE WINKELMANDJE
  • No products in the cart.