Gratis verzending vanaf  75,00 in NL & BE
binnen 2 dagen verzonden!

Kids & stones

Hoe weet je nu welke steen het beste bij je kindje past?

Lees hieronder welke stenen passen bij de volgende gedragingen/problemen.

 1. Slaap & rust
 2. Zelfvertrouwen
 3. Prikkelverwerking
 4. Angsten
 5. Boosheid
 6. Groeipijn
 7. Heimwee
 8. Zwangerschap en newborns

Hoe gebruik je de stenen?

Dat kan op verschillende manieren. Je kunt stenen bij je dragen, in jaszakken, (rug)tassen en broekzakken. Maar je kunt ze ook ergens in huis zetten, of onder je kussen (of matrasbeschermer) leggen. Ook worden er sieraden van edelstenen gemaakt.

Ga na waarvoor je de steen wil inzetten. Faalangst op school bijvoorbeeld? Dan neemt het kind een steen mee in zijn zak of tas.

Let hierbij wel op dat baby’s en jonge kindjes kleine steentjes niet kunnen pakken en in hun mond kunnen stoppen. Uiteraard is een steen een aanvulling op het reguliere aanbod. Dus als je je echt zorgen maakt om het gedrag of om de gezondheid van je kind, raden we je natuurlijk aan om ook professionele hulp in te schakelen.

 1. Slaap & Rust

Amethist

Kalmeert, beschermt en bevordert spiritueel bewustzijn. Hij zorgt voor rust in je hoofd en ontspanning in je lichaam. Een amethist naast je bed laat je dan ook heerlijk slapen en doorslapen. Hij laat gebeurtenissen op een rustige manier hun weg vinden om ze te verwerken en op te lossen.

Rookkwarts

Een sterk beschermende steen die je lichaam en ziel helpt ontgiften. Hij helpt ontspannen, loslaten en accepteren. De steen heeft ook een fijne werking op dwangmatige en malende gedachten, piekeren, angst en nachtmerries. Hij stimuleert een positieve houden en bevordert concentratie.

Toermalijn

Heeft een sterk reinigende en beschermende werking. Onrust komt vaak door alle stralingen om ons heen van wifi en telefoons. Toermalijn absorbeert het merendeel van de vervuiling en verminderd de intensiteit van de straling. De steen aardt en brengt balans in lichaam en geest en zet negatieve energie, gedragspatronen en gedachtes om in positieve. Toermalijn reinigt het aura en het lichaam en verwijdert negatieve energie. Hierdoor worden de chakra’s, het lichaam en emoties in balans gebracht. Dit bevordert ontspanning, begrip, zelfvertrouwen, voorspoed en vermindert blokkades, angst en het aannemen van een slachtofferrol.

 1. Zelfvertrouwen

Blauwe Calciet Geeft meer zelfvertrouwen, daadkracht en bevordert de communicatie. Hij geeft rust en kan de negatieve energie uit een ruimte absorberen als je hem regelmatig reinigt. Fysiek boost hij het immuunsysteem en de opnamen van Calcium. Hij bevordert ook de groei van kinderen.

Fluoriet Een beschermede en stabiliserende steen, die het zelfvertrouwen vergroot en helpt structuur te brengen in het leven. De steen geeft inzicht in beperkende gedrag- en denkpatronen, onderdrukte gevoelens en werkt emotioneel stabiliserend.

Carneool Geeft kracht, energie, moed en doorzettingsvermogen. Carneool activeert creativiteit en vergroot het zelfvertrouwen en het gevoel van eigenwaarde. Daarnaast vermindert hij jaloezie en laat je voor jezelf opkomen wanneer nodig.

 1. Prikkelverwerking

Labradoriet

Voor kinderen die veel prikkels opnemen en nog hoog in hun bewustzijn leven raden we labradoriet aan. Deze steen beschermd het kindje zodat het
niet leeggezogen wordt door emoties van anderen om hem/haar heen. De steen zorgt voor een aura in balans.

Groene Aventurijn

Heeft een kalmerende en beschermende werking en geeft rust en een goed gevoel. Het helpt geluk en voorspoed aantrekken, helpt ontspannen en maakt je geduldiger, toleranter, positiever, empathischer en creatiever. Hierdoor vermindert het negatieve gevoelens als boosheid en irritatie. Deze steen geeft rust en zal het kind makkelijker maken in de omgang. De steen bevordert groei en geeft een goede nachtrust.

 1. Angsten

Tijgeroog

Helpt om afstand te nemen, het overzicht te bewaren, informatie te integreren en je doelen te bereiken. De steen beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf en geeft inzicht in onszelf en anderen. In moeilijke periodes kan tijgeroog kracht, moed en vertrouwen geven en helpen met interne conflicten, dilemma’s, twijfel en besluiteloosheid. De steen werkt goed om het zelfvertrouwen te verhogen en faalangst te verminderen.

Lapis Lazuli

Dit kleine blauwe steentje helpt je om je angst te verminderen. Hij heeft een sterke werking op het keelchakra en stimuleert hierdoor het uiten van meningen, emoties en dingen die je dwars zitten. Hij geeft je vertrouwen op de momenten dat je het nodig hebt. Het is een spirituele steen die je wijsheid en innerlijke rust geef.

 1. Boosheid

Fluoriet

Een beschermede en stabiliserende steen, die het zelfvertrouwen vergroot en helpt structuur te brengen in het leven. De steen geeft inzicht in beperkende gedrag- en denkpatronen, onderdrukte gevoelens en werkt emotioneel stabiliserend.

Groene Aventurijn

Heeft een kalmerende en beschermende werking en geeft rust en een goed gevoel. Hij helpt geluk en voorspoed aantrekken, helpt ontspannen en maakt je geduldiger, toleranter, positiever, empathische en creatiever. Hierdoor vermindert het negatieve gevoelens als boosheid en irritatie. Deze steen geeft rust en zal het kind makkelijker maken in de omgang.

 1. Groeipijn

Aragoniet

Een goede steen bij groeipijnen bij kinderen. De steen neem verminderd krampen en bevordert je lichamelijke ontwikkeling op jonge leeftijd. Daarnaast ziet hij er ook nog eens fantastisch uit met al die bruine vlakjes.

Blauwe Calciet

Geeft meer zelfvertrouwen, daadkracht en bevordert de communicatie. Hij geeft rust en kan de negatieve energie uit een ruimte absorberen als je hem regelmatig reinigt. Fysiek boost hij het immuunsysteem en de opnamen van Calcium. Hij bevordert ook

 1. Heimwee

Versteend hout

Met een stukje versteend hout voel je meer connectie met de aarde en heb je sneller het gevoel dat je op de goede plek bent en je thuis voelt. De steen kalmeert en zorgt voor een fijne sfeer en een gevoel dat alles oké is.

Rozenkwarts

Bij uitstek de steen van het hart en de liefde. De steen werkt sterk in op het hart chakra en opent het hart om liefde te ontvangen en om liefde te geven. De steen trekt harmonieuze liefdes- en vriendschappelijke relaties aan en bevordert ook eigenliefde en zelfacceptatie.

 1. Zwangerschap & Newborns

Witte Agaat

Agaat werkt aardend, stabiliserend en beschermend. De steen werkt kalmerend, bevordert een veilig gevoel en zorgt voor zowel geestelijke als emotionele rust en balans. Ze helpt jezelf accepteren en helpt vertrouwen hebben in jezelf. Dit is een goede steen om tijdens een zwangerschap en bevalling in huis te hebben want ze werkt beschermend voor zowel moeder als kind. Ze vermindert pijnklachten en helpt misselijkheid tegen gaan. Na de bevalling stimuleert witte agaat de melkproductie.

Rozenkwarts

Bij uitstek de steen van het hart en de liefde. De steen werkt sterk in op het hartchakra en opent het hart om liefde te ontvangen en om liefde te geven. De steen trekt harmonieuze liefdes- en vriendschappelijke relaties aan en bevordert ook eigenliefde en zelfacceptatie.

Schrijf je hier in en ontvang een kortingscode van 10%

Wij houden je op de hoogte van onze leukste SALES, nieuwe producten en andere magische en inspirerende events of workshops.

Je naam(Vereist)
JE WINKELMANDJE
 • No products in the cart.