Gratis verzending vanaf  75,00 in NL & BE
binnen 2 dagen verzonden!

Positieve gedachten? Zo ontwikkel je die.

Wie is de grootste criticus in jouw leven? Misschien denk je aan je vader, die ene lerares of denk je aan een vriend of vriendin. Ze dagen je wellicht regelmatig uit of ze triggeren pijnpunten. Maar veel vaker zijn we ons eigen grootste criticus. Keiharde woorden weergalmen met enige regelmatig door ons hoofd. “Dit wordt weer helemaal niets”, “Weer een dag niet gesport” en “Man, wat zie jij er vermoeid uit”. Allemaal gedachtes die jou niet dienen. Sterker nog, ze zijn destructief. Het draagt niet bij aan een positief zelfbeeld. En een positief zelfbeeld is het begin van een mooiere wereld. In deze blog vertellen we je graag meer over werken aan positieve gedachten.

Allereerst is het goed om te vertellen wat gedachtes eigenlijk zijn. Of beter gezegd: wat is het niet. Jij bent namelijk niet jouw gedachten. Je gedachten zijn als wolken die voorbij komen. Het is een constante stroom van ideeën en aanknopingspunten die vanuit je onderbewustzijn omhoog borrelen. Maar als jij je gedachten niet bent, hoe kun je je gedachten dan sturen?

Maar: hoe werken je gedachten?

Nou, heb je weleens geprobeerd om nergens aan te denken? Dat is niet te doen. Er komt altijd wel iéts voorbij gewaaid. Zo denk je aan één ding en voor je het weet zit je vast in een herinnering van een aantal jaar geleden. Wat je wel wilt kunt doen is negatieve gedachten overspoelen met een andere gedachten.

Voor het overwoekeren van een negatieve gedachten, is het goed om eerst eens duidelijk te hebben wat jouw gedachtes zijn. Zo kun je letterlijk een mindmap maken. Door in kaart te brengen wat jouw terugkomende destructieve gedachten zijn, weet je sneller wanneer je ‘het’ weer doet. Het in kaart brengen van die gedachten is niet direct een heel leuke bezigheid. Maar wel een hele goede. Wees dus lief voor jezelf. Neem eerst een lekker bad of een warme douche, zet wat kaarsjes aan, fijne muziek en zet een goede kop thee erbij. Zet in het midden van een A4-blad je naam of iets anders wat je bij jouw persoonlijkheid associeert. En focus je eerst op alles wat je bent of wat je vindt dat je moet zijn. Je zult merken dat je steeds kritischer op jezelf wordt.

Negatieve gedachtes omzetten naar positieve hersenkronkels

Je negatieve punten zo zwart op wit is niet prettig om te zien. Maar zoals we in het begin al zeiden: jij bent dit niet. Jouw gedachtes vinden dit. Je bent enkel degene geweest die het heeft opgeschreven. Nu is het aan jou om aan deze kritische gedachtes om te zetten naar positieve. Zet bij elke negatieve gedachte of herinnering een positieve gedachten. Zo kun je elke keer als een van deze punten opborrelen een positieve gedachten er tegen over zetten. Niet je eigen criticus zijn, is hard werken. Maar je zult merken dat je steeds beter erin wordt. Je onderbewuste houd je voor de gek door regelmatig met zulke harde woorden te komen. En jij houdt je onderbewust zijn stil, door er lieve woorden overheen te strooien.

Wil je niet meer uit balans worden gehaald door negatieve gedachten?

Dan geven we je graag nog wat extra tips mee:

  1. Een negatieve gedachten of herinnering kan je een knoop in je maag bezorgen. Deze molshoop van stress kun je wegademen. Adem een paar keer diep in en uit. Leg desnoods je hand op je hart en voel het kloppen. Deze aanraking is liefde en het ademen maakt je rustig. Denk aan iets moois. Aan een plek in jouw herinneringen waar je je wél goed voelde.
  2. Probeer regelmatig te mediteren. Door je te focussen op je ademhaling kun je beter die wolkjes van gedachtes wegblazen in je hoofd. Mediteren is een vaardigheid die je regelmatig moet beoefenen. Probeer eens 15 minuten in de ochtend en 15 minuten de avond te zitten. Maak er een mooi ritueel van. Doe een fijne kaars aan, omring je met je mooiste edelstenen of reinig de kamer met heilig hout.
  3. Maak je gedachtes niet te zwaar. Hierdoor maak je ook het leven onnodig te zwaar. Lach eens lekker om jezelf en je gedachtes. Lach die innerlijke criticus maar eens uit. Want wat weet díé nou van het echte leven? Inderdaad niets. Want die kent alleen de kaders van jouw onderbewust zijn. Het arme schaap!

En nu jij!

Wil jij aan de slag met het positief omturnen van je gedachten? Je zult goede dagen ervaren, maar ook dagen dat het allemaal even wat minder gaat. Net zoals fietsen met zijwieltjes. Je oefent, je valt, je oefent en je valt. En op een dag fiets je zo weg zonder zijwieltjes.

Wij zijn benieuwd wat jouw manieren zijn om te werken aan een positieve gedachten. Je kunt het ons laten weten door een reactie achter te laten. Of vertel het ons via Instagram!

Voor meer mooi schrijven van Studio Pilea zie hier.

Schrijf je hier in en ontvang een kortingscode van 10%

Wij houden je op de hoogte van onze leukste SALES, nieuwe producten en andere magische en inspirerende events of workshops.

Je naam(Vereist)
JE WINKELMANDJE
  • No products in the cart.