Gratis verzending vanaf  75,00 in NL & BE
binnen 2 dagen verzonden!

Ochtendritueel

Zo creëer je jouw eigen ochtendritueel

Even een momentje voor jezelf is zo belangrijk. Wanneer je de dag in alle rust begint, kun je veel meer aan. Daarom is het juist in deze fragile tijd zo van belang om jouw dag te beginnen met een ochtendritueel. Zet daarom de wekker net iets eerder, voordat het hele huis, de vogels of de buren ontwaken. Lees snel verder hoe je jouw eigen ochtendritueel kunt creëren, waarbij je volledig opgeladen aan de dag begint.

Creëer een fijne plek in huis waar je niet gestoord kunt worden

Begin de dag met zo min mogelijk afleiding en in alle rust. Welke plek in huis leent zich hier goed voor? Misschien heb je een zalige zolder, die je kunt inrichten met een yogamat, een altaar met je lievelings kristallen,palo santo  spulletjes die van emotionele waarde voor je zijn. Wellicht vind je het fijn om een dun kussen op deze plek neer te leggen, een dekentje en kaarsen mogen natuurlijk niet ontbreken. Je kunt in deze ruimte eventueel een zachte stoel of een bankje plaatsen, waar je ’s ochtends in alle rust een paar bladzijdes uit jouw lievelingsboek kunt lezen. Leg ook een opschrijfboekje met een pen in deze ruimte neer.

Sta op met zo min mogelijk prikkels van buitenaf

Nu je jouw fijne plek hebt gecreëerd, kun je starten met jouw ochtendritueel. Zet de wekker (het liefste niet op je telefoon), kleed je lekker comfortabel in zachte kleding en zet een kop thee voor jezelf. Je mobiel raak je niet aan, want je wilt zo min mogelijk externe prikkels ontvangen wanneer je in alle rust aan jouw dag begint. Vervolgens loop je naar je rustige plek en steek je de kaarsen en palo santo aan. Met het laatstgenoemde kun je de ruimte reinigen én jezelf. Werk hierbij van boven naar beneden. Je kunt eventueel ook wierook branden als je dit prettig vindt.

Begin de dag met een meditatie

Kom zitten of als je lijf erom vraagt dan kun je ook lekker gaan liggen. Plaats het dekentje om je heen of leg deze over je en start je dag bijvoorbeeld met deze meditatie. Het fijne aan deze meditatie van One Day Retreat Ibiza is dat je zowel werkt aan gronding als dankbaarheid. Natuurlijk kun je ook je eigen meditatie doen, waarbij je focust op je ademhaling. Wanneer je klaar bent met jouw ochtendmeditatie, plaats je je handen voor je hart en zet je een intentie voor de dag. Deze plaats je altijd in de tegenwoordige tijd. Je bent immers al compleet. Een mooi voorbeeld van een intentie kan zijn: ik doe alles vanuit liefde.

Nog even een momentje voor jezelf

Nu je thee is afgekoeld blijf je nog even lekker genieten van de sereniteit. Je kunt iets opschrijven in een mooi schrift of wat lezen in je lievelingsboek. Doe datgene waar je behoefte aan hebt en het kan ook zijn dat je even helemaal niets wilt behalve: zijn. Wellicht vind je het prettig om wat beweging toe te voegen, dan is dit het moment om yogaoefeningen te doen.  Wat je ook doet, doe het bewust, zodat je helemaal in je kracht staat en aan de dag die voor je ligt kunt beginnen en natuurlijk je overheerlijke ontbijt.

Over de auteur van deze spirit talks: Lauri Berkhoudt

Nu Ibiza nog steeds in een diepe winterslaap verkeert, kan er niet meer veranderd zijn dan nu. Van een overvolle agenda gevuld met retreats en bezoekjes van familie, naar een dikke vette streep en leegte. Het hele seizoen lijkt te zijn getroffen door een tsunami met grote gevolgen voor de retreats van een dag die ik op Ibiza organiseer. Naast mijn retreats is schrijven waar ik voor leef en na jarenlang voor verschillende tijdschriften geschreven te hebben, droomde ik altijd al van mijn eigen (online) magazine. Waar druk, druk, druk ineens ruimte maakte voor zeeën van tijd: ben ik in deze quarantainetijd begonnen en kon ik niet meer stoppen. In drie weken heb ik Nyepi opgericht: een platform voor persoonlijke groei, waar spirituele onderwerpen op een no-nonsense manier en met humor worden gebracht. Nyepi is een selfmade magazine; van de website, social media tot de content. Artikelen vol tools en motivatie die je hopelijk kunnen helpen: nu en in de toekomst. Niets maakt mij zo blij als kennismaken met jou. Stuur je een berichtje en laat je weten wat je van Nyepi vindt? Vind ik leuk ?.

Schrijf je hier in en ontvang een kortingscode van 10%

Wij houden je op de hoogte van onze leukste SALES, nieuwe producten en andere magische en inspirerende events of workshops.

Je naam(Vereist)
JE WINKELMANDJE
  • No products in the cart.