Gratis verzending vanaf  75,00 in NL & BE
binnen 2 dagen verzonden!

De magie van leven volgens het ritme van de maan.

De maan is magisch en trekt, al zolang de mensheid bestaat, de aandacht van de bewoners op Aarde. Zelfs de meest nuchtere mensen zullen niet kunnen ontkennen dat ze die witte ronde bol aan de nachtelijke hemel niet mooi vinden.

De maan is het onderwerp van sprookjes en legendes, denk maar aan de weerwolven en heksen.

Oude volkeren en culturen werkten altijd al met de kracht en cyclus van de maan. In onze Westerse maatschappij zijn we langzaam het contact met de natuur en het Universum kwijtgeraakt. Maar er is de afgelopen jaren weer een verandering zichtbaar. Steeds meer mensen, vooral vrouwen, voelen zich aangetrokken tot de maan. Doordat de menstruatiecyclus van vrouwen is afgestemd op de cyclus van de maan, is deze aantrekkingskracht ook niet raar. Vrouwen kunnen daar juist heel veel kracht uithalen wanneer ze gaan leven naar deze cyclussen!

Alles heeft zijn eigen ritme: dag en nacht, eb en vloed, de seizoenen en bij onszelf goede en minder goede periodes. De maan heeft veel invloed op ons. Eb en vloed komen en gaan door de energie van de maan. Wij mensen bestaan voor ruim 70% uit water. De maanenergie heeft daardoor ook op ons invloed!

De maancyclus wordt meestal onderverdeeld in vier fases. Je kunt ze vergelijken met de vier seizoenen. Ook de menstruatiecyclus van vrouwen is in deze vier fases in te delen.

Fase 1 Nieuwe maan – winter

Tijdens nieuwe maan valt de maan helemaal in de schaduw van de Aarde en is ze daardoor niet zichtbaar. Deze periode duurt ongeveer drie dagen. Deze donkere dagen vragen ons ook naar binnen te keren. Het staat voor een periode van reflectie en nieuwe ideeën uitzetten voor de komende maand. Deze periode is de ideale tijd om je intenties en dromen uit te spreken. Zo plant je de zaadjes die je met volle maan kunt gaan oogsten. Het is mooi om dit met een ritueel te doen zoals het volgende:

 • Verzamel de volgende elementen: vuur (kaars), lucht (een fijne geur), water (een glas water of een vaasje met bloemen) en aarde (edelstenen).
 • Pak pen, papier en eventueel gekleurde stiften.
 • Beantwoord de volgende vragen:
 • Waar wil jij je de komende tijd op richten?
 • Wat wil je manifesteren?
 • Waar droom je van?
 • Hoe voelt deze droom voor je?
 • Ga schrijven, tekenen of wat je maar leuk vindt!
 • Hang of zet dit papier ergens neer waar je het dagelijks ziet zodat de wet van aantrekking voor jou gaat werken!

Menstruatiecyclus

De start van de menstruatie. Je voelt je moe en hebt behoefte om het jezelf zo comfortabel mogelijk te maken. Doe dit ook vooral en plan in deze periode zo weinig mogelijk afspraken als dat mogelijk is.

Fase 2 Wassende maan – lente

Tijdens deze fase, op weg naar volle maan, wordt de maan steeds beter zichtbaar. Haar energie zal ook steeds in sterkte toenemen. Een ideale tijd om te werken aan de intenties en dromen die je met nieuwe maan hebt gesteld.

Menstruatiecyclus

De tweede week van je cyclus. Je menstruatie is voorbij en je voelt je energie toenemen.

Fase 3 Volle maan – zomer

Volle maan, het beeld van de maan dat we allemaal het beste kennen. De maan wordt volledig verlicht door de zon waardoor hij helemaal zichtbaar is. In ieder geval de kant die wij vanaf de Aarde zien. De energie van de maan is op haar krachtigst. Ik zet op dit moment altijd mijn edelstenen en kristallen buiten zodat ze opgeladen kunnen worden. Ook al is het bewolkt, de energie van de volle maan is er altijd. Ook water kun je opladen in deze energie. Zet een glas/karaf water buiten en dek deze goed af. Drink het water de volgende dag op. Mensen die erg gevoelig zijn kunnen deze krachtige energie goed voelen en voelen zich daardoor onrustig, slapen slecht of zijn wat meer prikkelbaar.

Ook bij volle maan is het mooi om een ritueel uit te voeren.

Loslaten en vergeven

 • Verzamel de volgende elementen: vuur (kaars), lucht (een fijne geur), water (een glas water of een vaasje met bloemen) en aarde (edelstenen).
 • Pak pen, papier en eventueel gekleurde stiften.
 • Ga nu opschrijven wie of wat je wilt vergeven en loslaten. Dat kan een situatie zijn, een gewoonte, een beperkende overtuiging of een persoon (dat kan ook jijzelf zijn).
 • Dit papier kun je symbolisch verbranden of in het maanlicht leggen en de volgende dag in stukjes scheuren en weggooien. Voel daarbij ook echt dat je loslaat.

Zaaien

 • Naast het loslaten kun je op een ander papier schrijven wat je wil laten ontstaan, wat mag er binnenin jou gezien worden? Waar wil je de komende tijd extra aandacht aan geven?
 • Laat dit papier een nacht in het maanlicht liggen en geef het daarna een plek waar je het regelmatig ziet.

Oogsten

 • Kijk nu eens naar jouw huidige situatie en hoever je al bent gekomen. Vaak zien we dit niet, maar vergelijk jezelf eens met een aantal maanden geleden. Schrijf maar eens op waar jij trots op bent!

Dankbaarheid

 • Stilstaan bij waar je nu dankbaar voor bent, werkt helend en verhoogt je frequentie meteen. Daardoor ben je sneller in staat om nieuwe ideeën te manifesteren. Maak eens een lijst met alles waar jij dankbaar voor bent.

Menstruatiecyclus

De derde week van je cyclus. In deze periode ben je vruchtbaar. Daardoor voel je je op je best, je bent aantrekkelijk en erg energiek.

Fase 4 Afnemende maan – herfst

De maan wordt langzaam weer minder zichtbaar. De energie neemt af. Dit vraagt aan ons ook om het rustiger aan te doen. Net zoals in de herfst. Een periode voor reflectie.

Menstruatiecyclus

De laatste week van je cyclus. In deze periode kun je last krijgen van PMS symptomen. Je bent minder energiek, emotioneler en je borsten kunnen pijnlijk worden. Je mag het in deze periode ook rustiger aan gaan doen en meer naar binnen gaan keren.

Leven volgens het ritme van de maan geeft ons de mogelijkheid om sowieso twee keer per maand bewust stil te staan bij onszelf. Wanneer je mee gaat bewegen met de flow van de natuur zal je merken dat je leven makkelijker gaat worden. En dat willen we uiteindelijk toch allemaal?

Wil je meer weten over de schrijfster van dit blog? Volg haar hier op Instagram.

In de webshop van The Spirit Junkies vind je een maanslinger die jou helpt herinneren te leven met de maan.

Schrijf je hier in en ontvang een kortingscode van 10%

Wij houden je op de hoogte van onze leukste SALES, nieuwe producten en andere magische en inspirerende events of workshops.

Je naam(Vereist)
JE WINKELMANDJE
 • No products in the cart.