Gratis verzending vanaf  75,00 in NL & BE
binnen 2 dagen verzonden!

Yoni practice

Ik ben Laura en mijn spirituele naam is Shanti Shakti [Shanti = peace, Shakti = de krachtige vrouwelijke levensenergie]. Ik ben yogi en yoga teacher in training en met liefde neem ik je mee in de wereld van yoni practice…

Wat zit de natuur toch vol verassingen, bedenk ik me wanneer ik een dragonfruit door middel snijd. Deze knalroze vrucht oogt zo magisch en onder haar schil verschijnt een uniek wit met zwart gespikkelde binnenkant. Ze is afkomstig van een cactusplant, lichtzoet en helend vanwege haar vele antioxidanten, calcium en vezels. Tijdens het bereiden van eten sta ik altijd even stil bij de herkomst. Door zo vaak mogelijk en bewust te kiezen voor natuurlijk, plantaardig en onbewerkt voedsel maak ik de keuze om vanuit liefde te zorgen voor mijn lichaam en geest. Als een self-love ritueel.

Zelfliefde

Zeker in tijden van angst of onrust, zoals tijdens een crisis, is zelfliefde en bewust voor jezelf zorgen belangrijk. Binnenin ligt namelijk de enige echte basis om je veilig en stabiel te voelen. Jouw eigen warme ankerpunt, waar je kracht en liefde vandaan haalt en die ervoor zorgt dat je met beide benen op de grond staat. Yoni practice richt zich op het bewust verbinden met dit ankerpunt, door vanuit de yoni sensualiteit –of seksuele energie– op te wekken en te sturen naar waar jij voelt dat je het nodig hebt. Wist je dat sensualiteit en angst niet tegelijk volledig te ervaren zijn?

Yoni is de Tantrische term voor het vrouwelijk geslachtsorgaan; de vulva, vagina en de baarmoeder. Zeheeft daarnaast ook andere betekenissen zoals bron, rustplaats, oorsprong en container en is gelegen in het bekkengebied. Het gebied van het Sacraal Chakra ofwel de Swadhisthana in het Sanskriet [Swa = eigen, Dhistana = huis]. De plaats waar onze levensenergie en creativiteit tot stand komt. In het Hindoeïsme is de yoni een symbool waarin de Godin Shakti zichzelf presenteert. Zij staat symbool voor vrouwelijke levensenergie die haaks staat op die van Shiva (de mannelijke). Samen vormen zij de dualiteit – yin en yang– die in ons allemaal schuilt.

Van buiten naar binnen gericht

In het Westen leren we al vroeg om het hele bestaan te aanschouwen vanuit yang. Het mannelijk, uitwending perspectief gericht op voortplanting, prestatie en het ontwikkelen van een identiteit in relatie tot de buitenwereld. Denk maar aan die akward biologieles van vroeger, waarin je leerde een condoom om te doen in bijzijn van klasgenoten, het toekomstgerichte leren sinds jongs af aan of de vele vibrerende sextoys om zo snel mogelijk een orgasme te kunnen bereiken. Eigenlijk negeren we hierdoor onze yin, het tegenovergestelde perspectief dat zich naar binnen richt, zoals de vagina dat ook is. Yoni practice is er op gericht dit deel te omarmen en aandacht te schenken door verschillende oefeningen toe te passen. We keren naar binnen door seksuele energie op te wekken en te verkennen als doel op zich. Daarmee beschouwen we onze vagina – en onze bron– als een heilige tempel waarin sensualiteit, levenskracht en (zelf)liefde verborgen liggen, zoals een dragonfruit van zichzelf beschikt over een verborgen helingskracht. Zouden we alleen de buitenkant bekijken, negeren we haar mooie binnenkant, zoete smaak en gezonde kwaliteiten.

De practice

Tijdens yoni practice focus je je met alle zintuigen op de zeven hier onder genoemde energiegebieden, die met verschillende delen van jezelf in verbinding staan. Je laat je leiden door je intuïtie en voelt, visualiseert, ruikt, luistert of proeft om jezelf op deze gebieden kracht te geven. Dit allesvooral vanuit de gedachte dat je geliefd voelen niet afhankelijk is van iets buiten jezelf.De bekkenbodemspieren spelen hierbij een belangrijke rol, die je om energie op te wekken, die je vervolgens in richting van een van de chakra stuurt. Jouw gevoel gebruiken, daarvan genieten en deze op een andere manier toepassen. Zo kunnen je je reinigen en opladen op verschillende gebieden, je ontdoen van seksueel contact uit het verleden of trauma’s verwerken.

  1. stuitje – rootchakra – geaard zijn en je veilig voelen
  2. bekkengebied – sacraal chakra – creativiteit, seksualiteit en levensenergie
  3. navelgebied – navelchakra – kracht
  4. borstgebied – hartchakra – liefde en vertrouwen
  5. keelgebied – keelchakra – expressie
  6. tussen je wenkbrauwen – voorhoofdchakra – vreugde
  7. bovenkant van je hoofd – kruinchakra – intuïtie

Er bestaan yoni yoga bijeenkomsten in groepen, maar je kunt jouw yoni practice ook zelf uitvoeren. Creëer in ieder geval een fijne plek waar je niet gestoord kunt worden en een eigen ritueel kunt maken, door het ei bijvoorbeeld te bewaren op een altaar en de ruimte van te voren te reinigen met heilighout. Zet fijne muziek op, beweeg, raak jezelf aan, mediteer en volg je gevoel. Een edelstenen yoni ei kan hierbij helpen. Deze trilt niet om een orgasme te bereiken, maar is helend door haar unieke energie en traint tegelijkertijd de bekkenbodemspieren. Door het ei heel gentle langs je lichaam te begeleiden ontdek je vanuit zelfliefde, als doel op zich, wat wel of niet fijn is en wat je lichaam zelf toelaat. Leg het ei eens tegen je vaginamond aan, span de bekkenbodemspieren en visualiseer hoe jouw yoni ei van binnen energie naar een van de energiegebieden toestuurt en deze reinigt. Wie weet neemt jouw yoni het ei dan uit zichzelf automatisch op naar binnen, wanneer zij er klaar voor is. Je kunt haar na het ritueel nog enige tijd in houden, maar niet te lang. Luister goed naar je lichaam om irritatie te voorkomen of wacht tot zij het ei zelf loslaat. Na gebruik kun je je ei wassen met water en als een ritueel opladen in de aarde of het maanlicht en nog even reflecteren.

Kies het ei waar jouw gevoel naar uit gaat. Aventurijn heeft bijvoorbeeld een kalmerende bevrijdende werking, terwijl een ei van rozenkwarts zelfacceptatie bevordert en harmoniserend werkt. Een ei van jade weer zorgt voor geluk, balans en bescherming en is een fijn ei om mee te starten. We hebben yoni eitjes in verschillende maten, met of zonder touwtje te koop in onze webshop. Ieder ei is uniek en kan dus verschillen van uiterlijk. Let op! Een yoni ei inbrengen wordt afgeraden tijdens zwangerschap en je maandelijkse periode.

Nieuwsgierig naar meer? Je kunt Laura vinden via haar Instagram @laurellalaura voor al je vragen over yoga en yoni practices. Ook bieden wij regelmatig sensual workshops aan. Houdt onze Instagram in de gaten.

Schrijf je hier in en ontvang een kortingscode van 10%

Wij houden je op de hoogte van onze leukste SALES, nieuwe producten en andere magische en inspirerende events of workshops.

Je naam(Vereist)
JE WINKELMANDJE
  • No products in the cart.