Gratis verzending vanaf  75,00 in NL & BE
binnen 2 dagen verzonden!

HSP en edelstenen

Reageer jij sterk op impulsen en prikkels van buitenaf?

Ben je gevoelig voor genot, pijn en emoties?

Word je snel beïnvloed door de stemmingen van anderen?

Voel je je ongemakkelijk in een drukke omgeving?

Als jouw antwoord op bovenstaande vragen veelal ‘ja’ is, dan is de kans groot dat je tot de categorie Hoog Sensitieve Personen (HSP’s) behoort.

Hooggevoeligheid kan relaties in het persoonlijke leven, maar ook werkrelaties sterk beïnvloeden. Veel HSP’s ervaren deze eigenschap als nadelig en vragen zichzelf vaak af wat er mis is met hen. Ze hebben sterk de neiging hun HSP-zijn te onderdrukken of om zichzelf te veranderen.

NIET DOEN!

Hoogsensitief zijn kan dan nog wel eens voor uitdagingen zorgen, een struikelblok hoeft het zeker niet te zijn! Het is namelijk de kunst om de ‘negatieve’ kanten om te buigen naar heuse kwaliteiten. Het gebruik van edelstenen kan hier enorm bij helpen.

ENKELE VOORBEELDEN

Als HSPer ervaar je het leven intenser dan anderen, waardoor je in drukke tijden behoorlijk van de leg kunt raken. Aan de andere kant kun je juist enorm genieten van alles om je heen en motiveer je jezelf om uit iedere dag het beste te maken. Iedereen heeft wel momenten dat ze het eventjes niet meer zien zitten.

Een labradoriet kan dan uitkomst bieden. Deze steen creëert als het ware een beschermend schild om je heen en blokkeert negatieve energieen. Hij helpt je om voor jezelf te kiezen en dichtbij jezelf te blijven.Vooral kinderen met HSP zijn zéér gebaat bij het (mee)dragen van een labradoriet!

Doordat je erg vatbaar bent voor allerhande prikkels (denk aan achtergrond geluiden of de stemmingen van anderen), kun je al snel ‘overprikkeld’ raken. Medeleven tonen is een mooie eigenschap, maar erin meegezogen worden is uitputtend! HSP’s hebben dan ook een grotere kans op depressies en burn outs. Een amethist kan helpen overprikkeling te voorkomen. Hij zet je gedachtes terug op een rijtje en ondersteunt bij de verwerking van emotionele pijn. Tevens zal je nachtrust een boost krijgen. Plaats een amethist onder je kussen of op je nachtkastje voor misschien wel een betere nachtrust.

Ook bergkristal is een kei bij deze klachten. Bergkristal maakt energiek en verdringt moodswings. Hij bevordert het heldere denken en verdrijft angsten en depressies.

Laat je niet opjagen door het ritme en snelheid van vandaag de dag. Het zit van nature in jou om alles nèt iets langer te overdenken dan misschien nodig is. Wordt er een mening gevraagd of vraagt een situatie om een reactie; gun jezelf dan ook die tijd en rust om alles te laten bezinken. Het maken van afgewogen beslissingen kan gestimuleerd worden door rode jaspisRode jaspis helpt je doelen waar te maken en zet aan om ergens 100% voor te gaan! Hij bevordert snel denken en stimuleert fantasie en organisatorische vaardigheden.Net als toermalijn beschermt rode jaspis tegen energetische stralingen, negatieve energieën en vervuiling.

Dit is slechts een handjevol voorbeelden van hoe edelstenen kunnen bijdragen om de echte kwaliteiten van hooggevoeligheid te benadrukken.

Schrijf je hier in en ontvang een kortingscode van 10%

Wij houden je op de hoogte van onze leukste SALES, nieuwe producten en andere magische en inspirerende events of workshops.

Je naam(Vereist)
JE WINKELMANDJE
  • No products in the cart.