Gratis verzending vanaf  75,00 in NL & BE
binnen 2 dagen verzonden!

Paardencoach sessie, Coby van Beets-van der Hoeff

Paarden zijn puur en zonder oordeel

Ok, dit was een dag waar we beide even van bij moesten komen…. Wat een goed teken was, want de sessie liet een diepe indruk achter. Wij ontmoetten deze dag Coby van Beets-van der Hoeff. Zij is oprichtster van Kifungo opleidingen. Dit is de plek voor opleidingen tot professioneel paardencoach.

‘Het werken met paarden brengt zonder woorden op gevoelsniveau inzicht en vol bewustzijn op het hier en nu. Zij spiegelen puur, zonder oordeel en in dienst van het geheel. Het is zoals het is; niet goed, niet fout, maar zo is het! Opvallend hierbij is dat je heel snel tot de essentie van de vraag komt. Hoe het werkt is moeilijk te beschrijven. In de ervaring is het voelbaar en zichtbaar.’
Inderdaad, hoe het werkt, is moeilijk te omschrijven, maar voor ons was het magisch!
We kregen beide een individuele sessie met Coby als begeleider en Tijn als representant. Ik (Imke) mocht het spits afbijten. Met knikkende knieën vertelde ik dat ik bang was voor paarden. Ik mocht samen met Coby en Tijn (de representant) de wei in. Al snel kwamen er 5 paarden ons tegemoet. Ik was onrustig en ging direct op zoek naar een ‘vluchtroute’. Hierdoor begon ik mij te verschuilen achter Coby.
Zij wilde weten of ik een vraag of een intentie had. Euh, even denken… door de angst heen, wat was het ook alweer? Maar gelukkig wist ik het snel weer…

Coby Tijn 62
Coby Tijn 44

Aangezien ik sinds ongeveer een jaar gescheiden ben is ‘liefde’ een thema waar ik mij steeds meer in verdiep. Zelfliefde wel te verstaan, de weg naar binnen… Terwijl ik hier in het kort over vertelde waren de paarden als vanzelf zich aan het ‘opstellen’, ik voelde onrust en angst tegelijk. Wat deden die paarden? Het was alsof ik naar mijn eigen toneelstuk aan het kijken was. 3 hengsten en 2 merries lieten mij een interactie zien waar ik mij feilloos in herkende! Coby observeerde de paarden en vertaalde de ‘taal’ van de paarden en dit was gewoon TE bizar. Zij vertelde mij exact wat er gaande was in mijn leven. De paarden weerspiegelden mijn leven op een indrukwekkende en rake manier. De onrust in mijn lijf verdween toen ik diep van binnen zag en voelde wat mij te doen stond in het thema liefde… Een merrie zonderde zich af en ging bij Tijn staan. Een ‘opstelling’ waarbij Tijn, als vanzelf, een stuk van mij figureerde. Tijn vertaalde de ‘pijn’ die de merrie aan haar doorgaf. Tijn sprak uit wat ik diep van binnen voelde en op dat moment brak ik. Tranen bleven stromen, zonder dat ik iets hoefde te zeggen. Ik kwam, als vanzelf, op een plek in mezelf terecht waar wat geheeld mocht worden en waar ik wat aandacht en liefde nodig had. Man, man, man, wat een verdriet kwam er naar boven. Coby begeleidde mij wonderbaarlijk goed met weinig woorden. Juist dit maakte het zo krachtig. Ik begaf me in een energieveld waar ik met mijn hoofd niet bij kon, maar waar zoveel moois gebeurde. Heling, zonder het te begrijpen. Iets wat ik ‘normaal’ bijna niet ‘kan’ aangezien mijn hoofd graag de leiding neemt en ik daardoor niet altijd goed bij mijn gevoel kan komen.

Het werd mij in een klap allemaal duidelijk: een innerlijk kind stuk van mij mag meer aandacht krijgen. Al wist ik dit in theorie al lang, bleef mijn gevoel hier toch altijd in achter. Daar, op die plek, in de wei, werd ik in liefde, door de paarden, Coby, Tijn en lieve Floor (achter de camera) terug gebracht naar een plek waar nog pijn zat en liefde verdiende. Liefde van mezelf….Wat een rust voelde ik. Op de merrie na die dichtbij mij stond waren de rest van de paarden inmiddels gaan liggen. Ik voelde me zo ongelofelijk dankbaar, vervuld met liefde en blij. Mijn hoofd/ego probeerde het te begrijpen en er woorden aan te geven, maar met mijn woorden ontkrachtte ik hetgeen wat er daarvoor gebeurd was. Coby herhaalde op een liefdevolle manier: Geef er maar niet te veel woorden aan…..

En dat was voor mij tevens ook weer een les: Voelen kan je niet als je in woorden blijft ‘steken’….

Ik voel nog even verder en deze dag heeft voor mij een gouden randje gekregen. De volgende keer als ik een paard zie, kus ik het paard.

Net als de rest van mijn angsten; ik ga ze kussen en niet meer liefdeloos negeren…

Coby Tijn 73
“Het werken met paarden brengt zonder woorden op gevoelsniveau inzicht en vol bewustzijn op het hier en nu. Zij spiegelen puur, zonder oordeel en in dienst van het geheel.”

Herken je dit?

 • Je merkt dat je moeilijk uit jouw geconditioneerde programma komt en je leven leeft vanuit het verleden
 • Je vermijdt vaak ‘lastige en ingewikkelde’ situaties
 • Je vergelijking met anderen zit jouw groei in de weg
 • Je voelt in elke vezel dat je het waard bent om je potentieel te leven, maar iets houdt je tegen
 • Je mist handvatten om jouw leven naar een hoger(e) level en frequentie te tillen
 • Je meet jouw geluk aan symbolen, oftewel, wat er in jouw externe wereld gebeurt
 • Je wilt graag de controle houden en de uitkomst weten van jouw leven
 • Je worstelt met onzekerheden


Ik herken dit

Deze coaching is voor jou als:

 • Je meer wilt weten leren over vertrouwen ontwikkelen in je eigen kracht
 • Je wilt leren loslaten om je opnieuw te kunnen verbinden
 • Je op zoek bent naar het doorleven en in balans brengen van denken en voelen
 • Je wilt leren om vanuit eigen verantwoordelijkheid in actie te komen

Voor wie is deze soort coaching niet?

Deze coaching is niet voor jou als je als je op zoek bent naar therapie of begeleiding voor psychische aandoeningen of een onbalans in chemische processen in je lichaam. Dit programma is geen vervanging voor behandeling. We raden je aan om in deze gevallen professionele medische en/of psyschologische hulp in te schakelen. 

Over Coby

Coby van Beets-van der Hoeff is organisatieadviseur, trainer en coach. Zij is altijd al gedreven door een niet te remmen interesse naar gedrag van mensen in contact met anderen. 


Meer informatie

Schrijf je hier in en ontvang een kortingscode van 10%

Wij houden je op de hoogte van onze leukste SALES, nieuwe producten en andere magische en inspirerende events of workshops.

Je naam(Vereist)
JE WINKELMANDJE
 • No products in the cart.