Gratis verzending vanaf  75,00 in NL & BE
binnen 2 dagen verzonden!

Edelstenen en kristallen voor je seksualiteit

Tessa van der Broek schreef deze gastblog voor ons! Zij is Holistisch relatie mentor en begeleid partners op een holistisch wijze.

Alles om ons heen bestaat uit energie en heeft een eigen energetische vibratie, een trilling op een bepaalde frequentie. Dit geldt voor jou als mens, maar ook voor dieren, bomen en zelfs je gedachten en woorden zijn energie. Noem het subtiele energie; het krachtenveld waarmee al het leven is omgeven. Je kunt deze energie niet zien, maar het is er altijd en je kunt het wel voelen. Alle interactie tussen mensen, dieren en planten is doordrongen van energie, het is de altijd aanwezige levenskracht. Dit geldt dus ook voor edelstenen & kristallen; lees in dit artikel wat ze voor je seksualiteit kunnen doen.

In ons lichaam bevat dit krachtenveld een aura en maar liefst zeven lagen energie, dat zijn onze ‘subtiele lichamen’. Dit betreft ons lichamelijk welzijn, onze emotionele balans en mentale helderheid. Dit is een bijzonder verfijnd systeem dat altijd met alles en iedereen communiceert en verbonden is.

De zeven lagen van de aura zijn van boven naar beneden:

  1. De Goddelijke
  2. De Monadische
  3. De Spirituele
  4. De Mentale
  5. De Emotionele
  6. De Etherische
  7. Het Lichamelijke

Alle lagen zenden trillingen uit en resoneren met elkaar. Wanneer een bepaalde laag op een minder hoge frequentie vibreert, zal dit voelbaar zijn in de andere lagen van het aura. Door de juiste energie dan tot je te nemen, kun je je vibratie verhogen. Ook op het gebied van je vrouwelijkheid en seksualiteit bijvoorbeeld.

| Lees ook: Alles wat je moet weten over je seksuele energie en hoe je het als brandstof voor je laat werken |

Vrouwelijke energie versterken met behulp van edelstenen

Ook edelstenen en kristallen hebben een trilling, een vibratie. Sommige kristallen hebben zelfs een zeer hoge vibratie. Omdat dus alles energie is, kun je de edelstenen met een hoge vibratie inzetten om bij te dragen aan je eigen energie.

Wanneer jouw vrouwelijke energie optimaal is, dan zal er meer levensenergie, Prana stromen. Dat is jouw erosstroom en deze erosstroom staat voor je creatieve levenskracht. Spelen, creëren, zien en gezien worden, sensualiteit en seksualiteit. Leven dus.

Het is mogelijk om je vrouwelijke energie te versterken, of om meer in contact te komen met je vrouwelijke kant, met behulp van edelstenen en kristallen. Deze stenen kunnen je hierbij helpen:

Maansteen: deze steen heeft een sterke connectie met de maan en bevordert de intuïtie en  vrouwelijke energie. Verder ondersteunt de Maansteen bij vruchtbaarheid, zwangerschap, de bevalling en borstvoeding. Maansteen kun je kopen bij Thespiritjunkies.

Cupriet: deze steen heeft een sterke connectie met de voedende vrouwelijke oerenergie en het activeert de Kundalini energie. Daarnaast heeft het een positief effect op het vrouwelijk hormoonstelsel, de vruchtbaarheid en vrouwelijke geslachtsorganen, menstruatie klachten en klachten gerelateerd aan de menopauze.

Rosophia: deze zachte steen is vernoemd naar de vrouwelijke godin van gedachten. Ze kalmeert emoties, het lichaam en zelfs de energie om haar drager heen. Stress en negatieve gevoelens worden op een liefdevolle wijze losgelaten. Deze edelsteen is perfect voor mensen met faal-, bindings- of verlatingsangst.

Edelstenen en kristallen die je seksualiteit activeren

Zit je al lekker in je energie maar wil je je seksualiteit activeren, dan zijn er verschillende edelstenen & kristallen die je hierbij kunnen helpen.

Carneool: deze oranje steen, meestal verkregen uit India,stimuleert de onderste drie chakra’s. Hierdoor ontstaat er meer levenskracht, seksuele energie en creatieve flow. Het is een krachtige steen om lustgevoelens op te wekken. Ook carneool koop je bij Thespiritjunkies via deze link.

Zoisiet: Zoisiet is een prachtige groene steen met fuchsia vlekken en draagt bij aan gezonde relaties en een goed seksleven.

Oranje Calciet (Vuurcalciet): deze steen staat bekend als afrodisiacum. Ook deze steen bevordert zowel de creativiteit als seksualiteit in het algemeen, naast speelsheid en zelfvertrouwen. The Spirit Junkies heeft verschillende kleuren calciet te koop.

Shiva lingam: deze steen brengt balans in de vrouwelijke en mannelijke energie, daarnaast stimuleert het de kundalini energie en het libido.

Vuuragaat: Vuuragaat lijkt op Carneool, want het opent de onderste drie chakra’s en het vervult je met levenslust, energie en een vurig seksueel verlangen.

Edelstenen en kristallen bij seksuele problemen of seksueel misbruik

Wanneer er sprake is van seksueel misbruik of andere problematiek rondom jouw seksualiteit, kunnen onderstaande stenen ondersteuning bieden.

Shiva lingam: deze steen stimuleert niet alleen het libido, het kan ook helpen bij problemen als vaginisme, moeite met klaarkomen, frigiditeit, vruchtbaarheidsproblemen en de verwerking van seksueel misbruik.

Rhodochrosiet: geeft eigenwaarde, helpt bij een minderwaardigheidscomplex en bij de verwerking van seksueel misbruik. Hij is uitstekend voor het hart en voor relaties, vooral voor mensen die zich onbemind voelen, of die moeite hebben met het accepteren en verwerken van pijnlijke ervaringen.

Rhodoliet: deze steen doet veel voor de energie van mensen die seksueel misbruikt zijn en voor hen die zich schamen en schuldig of waardeloos voelen.

Edelstenen & kristallen kunnen ook onderdeel zijn van het energetisch reinigingsproces nadat je intiem bent geweest met iemand. Meer over weten? In dit artikel 6 manieren op je energetisch te reinigen.

Meer weten over Tessa? Volg haar op insta!

Schrijf je hier in en ontvang een kortingscode van 10%

Wij houden je op de hoogte van onze leukste SALES, nieuwe producten en andere magische en inspirerende events of workshops.

Je naam(Vereist)
JE WINKELMANDJE
  • No products in the cart.