Gratis verzending vanaf  75,00 in NL & BE
binnen 2 dagen verzonden!

Orakel reading met Fem van de Rijst 

Tarot kaarten en andere magische carddecks, mijn hele leven word ik hier naar toegetrokken. Tijdens mijn studententijd legde ik stiekem thuis kaartjes voor mezelf tussen de kroeg avonden door. Er was iets met die kaarten en in stilte creëerde ik kaart leggingen voor mezelf.

Fem van der Rijst is ziener en Orakel reader ​en daarnaast heeft ze een plantenasiel in Utrecht waar zij met liefde de planten een nieuw leven schenkt. Wij waren benieuwd naar Fem en nodigden haar uit. Floor en ik kregen om de beurt een kaart reading.

Toen ik aan de beurt was, was ik nogal benieuwd of de kaarten in staat waren af te stemmen op mijn energie. Ergens heb ik namelijk altijd nog een rationeel stemmetje in mijn achterhoofd, een stemmetje die de magie probeert te verbreken. Toch gaf ik me wederom over aan de magie en liet ik de stemmetjes even voor wat ze waren. 

Wat er aan vooraf ging….

Ik had een iet wat ‘donkere’ week achter de rug. Een week waarin ik werd uitgedaagd om wederom oude overtuigingen los te laten en weggestopte gevoelens mocht gaan doorvoelen. Ik stel dit altijd net zo lang uit totdat ik zo hard getriggerd word, dat weglopen niet meer lukt, weerstand bieden niet meer mogelijk is en er niets anders op zit dan me over te geven aan al mijn gevoelens die zo graag liefde en aandacht willen. Ik weet inmiddels dat durven voelen altijd nieuwe deuren opent, maar het kost enigszins tijd om een gewoonte om te buigen naar een nieuwe gewoonte. In dit geval dus: Gewoon even voelen…. 😉

De kaartlegging….

Fem schudde de kaarten. Toch net even anders dan wanneer je aan een potje pesten begint :-). Fem tunede in op mijn energie nadat ik mijn naam een paar keer noemde. Tijdens het schudden viel er een kaart. Dit was blijkbaar de kaart die gezien mocht worden. 

De kaart was…..: ZWART met een slang, skulls en een kristal. ‘The Shaman’ stond er op de kaart. Fem voelde dat ik veel bezig was geweest met schaduwwerk, ze voelde een behoorlijke zware energie. Ik was volgens haar iets aan het leeg maken wat behoorlijk ‘oud was’. Ze gaf aan dat ze het gevoel had dat ik er bijna van moest overgeven… En dat was bizar, 2 nachten daarvoor had ik die behoefte, voelde ik die reflex en wist ik dat er diep in mij iets aan het opruimen was. Ze legde uit dat de Sjamanen het donker tot zich nemen om te helen, maar goed in staat zijn dit los te laten. 

De tweede kaart was (gelukkig ;-)) een stuk kleurrijker. ‘The shapeshifter’, Fem legde uit dat dit (in de context van mijn kaarten)stond voor vernieuwing en vormeloosheid. Door met de ‘leegte’ te leren werken zal ik in de toekomst een nieuw gevoel van vrijheid gaan ervaren die ik nu niet kan ‘bedenken’. Wanneer ik me leeg maak zal ik nieuwe en andere  keuzes maken die een nieuw gevoel van vrijheid gaat geven.

Na de tweede kaart gaf Fem aan dat dit voldoende was, de boodschap was helder, en ja dat voelde ik ook. Echter, ik voelde zelf heel sterk dat ik zelf nog een kaart wilde trekken. Het voelde een beetje ‘brutaal of bijdehand’ om deze vraag bij haar neer te leggen, maar Fem gaf me de vrije hand. Ik trok een laatste kaart:  Ik trok de ‘Cheetah’. Toen was voor mij de cirkel helemaal rond. Ik heb in mijn huis een behoorlijk prominente afbeelding van dit dier. Hij herinnert mij aan mijn oerkracht, en nu verscheen dit dier ook nog eens in mijn kaarten.

Magische afsluiter…

Fem vroeg aan het einde of ik misschien behoefte had aan een nieuwe leermeester in mijn leven. De avond daarvoor schreef ik deze wens op in mijn journal:

‘Lief Universum, breng een nieuwe leermeester op mijn pad….’

Ik weet dat er vanzelf iemand op mijn pad gaat komen, maar dit was toch wel weer te toevallig…

Fem raakte de kern, gaf me richting en haar energie voelde zuiver en liefdevol. Dit zijn voor mij 2 basis ingrediënten die ik essentieel vind wanneer ik met een kwetsbaar stuk van mezelf bezig ben.  En ja, ik heb al een volgende afspraak met haar gepland, want mijn intuïtie zegt me dat er nog een boodschap in de kaarten verscholen ligt. Ik kijk er naar uit!

Fem zal op 12 november aanwezig zijn in onze kraam op de Beurs Creative Life’. Je kan hier een korte sessie bij haar boeken voor tijdens de beurs. Wil je een uitgebreide 1-1 sessie bij haar ervaren dan kan dat ook. Neem dan hier contact met haar op.

In liefde,

Floortje en Imke 

The Spirit Junkies

Schrijf je hier in en ontvang een kortingscode van 10%

Wij houden je op de hoogte van onze leukste SALES, nieuwe producten en andere magische en inspirerende events of workshops.

Je naam(Vereist)
JE WINKELMANDJE
  • No products in the cart.