Gratis verzending vanaf  75,00 in NL & BE
binnen 2 dagen verzonden!

Hoe reinig je kristallen en edelstenen en hoe laad je ze op?

Edelstenen en kristallen hebben een magische werking. Alles bestaat uit energie en kristallen en edelstenen staan bekend om hun zuivere energie. Ze hebben een bijzondere en hoge frequentie en kristallen worden hierdoor vaak gebruikt om blokkades helpen op te heffen. Iedere kristal draagt een eigen unieke energie met zich mee en kunnen een steentje in de rug voor je zijn wanneer je oude patronen wilt doorbreken en ruimte wilt geven aan je verlangens.

Om de energie van de kristallen en edelstenen zo zuiver mogelijk te houden kan je je kristallen reinigen en opladen.  We hebben daarom een stappenplan voor jou gemaakt zodat je stap voor stap jouw kristallen weer van extra zuiverheid en glans kan voorzien.

Stap 1: Ontladen van kristallen en edelstenen

Soms voel je dat een kristal of edelsteen gereinigd mag worden of  voel je dat de kristal minder goed haar werk doet. Of je dit nu wel of niet aanvoelt, maakt eigenijk niet uit. Het is in ieder geval goed om te weten dat je eerst je kristal moet ontladen voordat je je kristal weer gaat opladen. Er zijn verschillende manieren om je kristallen te ontladen/reinigen. 

Water

Je kan je kristallen afspoelen met water of laten badderen in water. Echter, niet alle kristallen en edelstenen zijn hier geschikt voor. Poreuze stenen en ijzerhoudende kristallen zijn hier niet geschikt voor. Check eerst of jouw kristal van water houdt voordat je haar een liefdevol badje geeft. Dit kan je aan ons vragen!

Begraven in de aarde

Begraaf je kristallen in de aarde en laat ze daar ca 24 uur liggen, de aarde zuivert de energie van de kristal. Vergeet ze niet weer op te graven :-).

Rook

Gebruik de rook van Salie of van Palo santo hout om de energie van je kristallen te reinigen. Je kan bijvoorbeeld een smudge set gebruiken die hier speciaal voor is gemaakt. Tevens kan je de palo santo en salie gebruiken voor het energetisch reinigen van je huis! De rook zuivert dus zowel je kristallen als de ruimte.

Hematiet

Hematiet is een kristalsoort die een reinigende werking heeft. Door je kristallen op een bedje van hematiet te leggen zuivert de hematiet de energie van de kristallen.  Hier kan je de hematiet oplaad schelp vinden!

Stap 2: Opladen van kristallen en edelstenen

Zodra jouw kristallen zijn gereinigd is het tijd om je kristallen op te laden! Op deze manier geef je je kristallen en edelstenen weer een exra krachtige energie! 

Maan

Maak gebruik van de volle maan! Leg je kristallen buiten neer of zet ze voor je raam wanneer het volle maan is! De energie van de maan is rond die periode zeer krachtig waardoor jouw kristallen met liefde worden opgeladen door de maan! 

Bergkristal

Bergkristal kan haar mede kristallen opladen! Leg je edelstenen bij een bergkristal neer nadat je ze hebt gereinigd! Je kan hiervoor een abaloneschelp gebruiken met bergkristal oplaad steentjes. 

En last but not least….behandel je kristallen liefdevol.

Je krijgt wat je geeft en met wat extra liefde en aandacht zal de werking van de kristallen je met liefde tegemoet komen.

In liefde,

Imke en Floortje

Schrijf je hier in en ontvang een kortingscode van 10%

Wij houden je op de hoogte van onze leukste SALES, nieuwe producten en andere magische en inspirerende events of workshops.

Je naam(Vereist)
JE WINKELMANDJE
  • No products in the cart.