Gratis verzending vanaf  75,00 in NL & BE
binnen 2 dagen verzonden!

Adem in adem uit, gebruik je adem voor meer rust en ontspanning.

Anton Nootenboom, auteur boek: ‘Barefoot Dutchman’, adem coach en hij behaalde het wereldrecord door 3019 km op blote voeten te lopen lopen in ca 5 maanden.

Anton vertelt zijn indrukwekkende verhaal aan ons.  Mijn blik valt direct op zijn bijzondere tatoeage met de woorden:

‘Zet ik hier een punt achter m’n leven, of een komma.’  

Het symboliseert volgens Anton de cyclus van het leven, dat er telkens een nieuw begin zal zijn. Anton had jarenlang bij Defensie gewerkt en ging 3 keer op missie.  Vanaf het moment dat hij besloot zijn baret af te doen, kon hij zich niet meer indentificeren als soldaat. Een keerpunt in zijn leven, want tijdens deze ‘innerlijke’ reis mocht hij leren voelen. Dit proces werd versterkt door een liefdesbreuk. Onverwerkte thema’s kwamen boven drijven en de levensenergie leek weg te stromen. Tijdens de zonsopgang aan een klif, voelde Anton op deze plaats zijn eigen ondergang….

‘Down the rabbit hole, of ik geef m’n leven een nieuwe kans.’

Anton besloot de kiezen voor het laatste. Anton beschrijft zijn impactvolle verhaal in zijn boek ‘Barefoot Dutchman’. Hij liep 3019 kilometer op blote voeten, symbolisch naar ‘huis’. Op deze manier wilde hij aandacht vragen voor de mentale gezondheid van de man.

Tijdens deze reis ontdekte hij de helende kracht van adem. Door te ademen leerde hij te voelen, losten blokkades op en voelde hij sterk dat zijn brein/gedachtes het voelen deed blokkeren. Er ging een nieuwe wereld voor hem open, de levensenergie voelde hij weer stromen. Het leven kreeg weer kleur en zijn ‘nieuwe missie’ werd geboren. Andere mensen inspireren en begeleiden met de magische werking van adem.

Floor en ik waren uitgenodigd in zijn praktijkruimte aan de Herengracht in Amsterdam voor een ademsessie.

Anton begeleidde ons in een ademsessie die uit 3 fases bestond. In volle overgave lagen we naast elkaar op een matje. Na 5 minuten voelde ik al dat ik me niet vol overgave kon geven. Weerstand en onrust, ik voelde een heel sterk vluchtmechanisme in mijn systeem. Herkenbaar in mijn dagelijks leven. Ik zoek graag snel afleiding, of stop snel met iets, stel dingen uit. En ja hoor, BAM. Wat een bijzondere gewaarwording. Dit symboliseerde zo mijn gedrag in mijn dagelijkse leven. Anton motiveerde me om door te gaan, iet wat geïrriteerd (op mezelf) ging ik door met ademen en probeerde me te blijven focussen. Met af en toe ene kleine hick up kon ik mezelf inspireren om door te gaan.

‘Door telkens te stoppen, uit te stellen zullen mijn diepste verlangens niet verwezenlijkt kunnen worden…..’ was de mantra die als vanzelf in mij op kwam tijdens de sessie.

Het voelde bijna onwennig om ‘door te gaan’ tegen mijn mind in, daardoor raakte ik het ritme van de verbonden adem soms ook even kwijt, maar ‘fuck it’ dacht ik….! Ik voelde me steeds meer verbonden met m’n innerlijke kracht, maar ook met mijn kwetsbaarheid. Het mocht er allemaal zijn. Mijn lichaam verkrampte, m’n gezicht, m’n handen, alles voelde stijf worden en mijn lijf begon schokkende bewegingen te maken. Moeilijk woorden aan te geven, maar het voelde als een opschudding, alsof oud roest losliet en mijn energetische systeem op een diepere laag werd aangezet. Aan het einde van de sessie voelde mijn hoofd LICHT EN LEEG. Ik voelde me een soort van high en kon er op dat moment ook nog geen woorden aan geven.

De dagen erna voelde ik me écht een soort van bevrijd! Echt een gevoel wat ik nog niet heel vaak heb ervaren. Ik voelde meer verbinding met een zuivere bron en daardoor voelde ik de diepere betekenis van liefde. Ik voelde dat er meer liefde stroomde en dit was tevens het besef dat geluk niet ontstaat vanuit het brein.

Geluk en liefde gaan stromen zodra we ons brein een liefdevolle pauze geven.

Ademwerk is wat mij betreft absoluut een magische tool om levensenergie weer in beweging te zetten. Samenvattend:

‘Adem ruimt op

Adem geeft inzichten

Adem geeft ruimte

Adem laat liefde stromen

…..in overvloed’

En tot slot nog deze woorden over (en voor Anton):

Ik voelde me veilig bij Anton. Na de sessie vroeg ik waarom hij niet koos voor aanraking met zijn handen tijdens de sessie (dit wordt vaak gedaan is mijn ervaring). Anton zei: ‘Dit heb ik bewust niet gedaan, want ik was van tevoren vergeten om toestemming hiervoor te vragen.’

Voor mij persoonlijk was dit voor mij een extra bevestiging dat Anton hierin zuiver en professioneel is.

Ik adem nog 1 keer diep en uit. Ik zet geen punt achter dit verhaal, maar ik eindig dit verhaal met een komma.

Namasté en in liefde,

Imke en Floortje

komma

Wil jij ook bovenstaande magie ook ervaren? Ben je nieuwsgierig geworden naar zijn boek of zijn aanbod als het gaat om ademsessies? Zie hier. Zijn website is engelstalig maar Anton spreekt ook Nederlands :-). En neem hier een kijkje op zijn insta!

Schrijf je hier in en ontvang een kortingscode van 10%

Wij houden je op de hoogte van onze leukste SALES, nieuwe producten en andere magische en inspirerende events of workshops.

Je naam(Vereist)
JE WINKELMANDJE
  • No products in the cart.