Gratis verzending vanaf €50,00 in NL & BE
Gratis verzending vanaf €50,00 in NL & BE

Regressietherapie

Regressietherapie in plaats van maanden therapie

 

Toen ik Ingrid voor de eerste keer aan de telefoon had werd ik direct gegrepen door haar boeiende manier van vertellen en interessante vak.

Wat mij vooral aansprak is dat je met haar aanpak geen maanden in therapie hoeft of eindeloze gesprekken over je jeugd moet voeren. Onze afspraak begon met een intake waar Ingrid meer vertelde over de therapie en waar ik over mogelijke onverwerkte trauma’s sprak. In een tweede afspraak waar ik de regressietherapie onderging.

Regressietherapie is een kortdurende psychotherapie om direct zelf aan de oorzaak van je reacties te werken. Op deze manier komen vergeten of niet vergeten gebeurtenissen weer aan het licht. Zo herleefde ik in mijn sessie de scheiding van mijn ouders. Een verdrongen herinnering over hoe ik mij voelde na de scheiding en mijn gedrag kwam naar boven. Op mijn hulpvraag: ‘Waarom moet ik altijd zoveel van mezelf?’ kwam duidelijk antwoord.

TSJ_Ingrid_klooster-10
TSJ_Ingrid_klooster-11

Tijdens de sessie blijf je in het hier en nu en hou je zelf de controle over wat je doet of waar je bent. Mijn ervaring bij Ingrid gaf mij inzichten die ik nog niet van mezelf ken. Maar aangezien mijn vader er vandoor ging met de moeder van mijn beste vriendinnetje die 5 huizen verderop woonde en ik als blije vrolijke Floortje alles voor iedereen gezellig probeerde te houden, voel ik nu duidelijk waar mijn hulpvraag is ontstaan. Zoals Ingrid dat zo mooi verwoord: ‘Als je met al je vezels ervaart dat jouw overleef gedrag niet meer nodig is, ontstaat in die veilige ruimte het gedrag wat echt bij jou hoort.‘ Door in de sessie oude pijn en verdriet te ontladen, ontdooi je de, in je lichaam bevroren, herinneringen.

Na de sessie voelde ik mij opgelucht en hing ik natuurlijk meteen met mijn moeder aan de lijn om te checken of het klopt, was ik echt zo, is dat zo gegaan etc. Echt bijzonder dat zo’n vergeten herinnering zo weer naar boven te halen is door deze manier van therapie. Mijn innerlijke kind, was onbewust verdrietig en daarvan heb ik op dit moment last. Te veel moeten en te weinig voelen. Tijd om dat te veranderen. Door dit inzicht ben ik mijn leven anders gaan inrichten waardoor ik nu 5 maanden later in een veel betere flow zit en meer leef en minder moet. Ik ben Ingrid dankbaar voor dit inzicht en hoop dat ze jou ook kan helpen.

TSJ_Ingrid_klooster-1
Direct zélf aan de oorzaak van je psychische of onbegrepen lichamelijke klachten werken

Herken je dit?

Wil jij in een veilige en therapeutische omgeving...

Deze coaching is voor jou als:

Voor wie is deze soort coaching niet?

Deze coaching is niet voor jou als je als je op zoek bent naar therapie of begeleiding voor psychische aandoeningen of een onbalans in chemische processen in je lichaam. Dit programma is geen vervanging voor behandeling. We raden je aan om in deze gevallen professionele medische en/of psyschologische hulp in te schakelen. 

Over Ingrid

Ingrid werkt fulltime als regressietherapeut op een ontspannen en speelse wijze. Tijdens de therapie is er naast alle emoties, altijd ook ruimte voor plezier. Enerzijds ben is zij heel nuchter, praktisch, duidelijk en op resultaat gericht. Anderzijds werkt zij in alle rust, met heel veel aandacht en betrokkenheid. Deze beide kanten van haarzelf heeft zij in het verleden 20 jaar ingezet als product manager in het (internationale) zakenleven (biologische voeding) en als vrijwilliger in de terminale zorg.